בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שישה קינוחים בכוסות שחייבים להכין

הם אלגנטיים, גונבים את ההצגה ובעיקר קלים להכנה ומאוד מאוד טעימים. הקונדיטורים רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטוריית ביסקוטי עם כללי הזהב בדרך לקינוחי הכוסות המוצלחים

תגובות
טרייפל תותים
דודו בכר

עשינו הרבה קינוחים בחיינו כקונדיטורים, אבל שוב ושוב אנחנו מגלים שעוגה יפה ככל שתהיה משתרכת מאחור בתחרות מול קינוחים שאנחנו מכינים בכוסות. זה נראה אלגנטי, זה מגוון וכן זה קל מאוד להכנה. בדרך פלאית כל הקינוחים נראים מרשימים יותר כאשר הם מוגשים בכוסות. הבונוס הוא שהם מהירים, קלים וקשה מאוד ליפול איתם, גם אם שכבה אחת לא ממש הצליחה, תמיד תהיה את השכבה שתוביל. אז מה עוד אפשר לבקש?

יחד עם זאת, גם לקינוחים קלילים שכאלה (שמתאימים בדיוק לקיץ, אבל בעצם לכל עונה) יש כמה חוקים וכללים. כל שצריך: כמה כוסות + משהו קרמי + משהו פירותי + משהו פריך = אושר בקינוח. היופי בקינוחי כוסות הוא שאין גבול למה שאפשר לשלב או להוסיף, רק צריך לפתוח את הראש ולא להישאר צמוד רק לקצפת. חשבו על גבינת ריקוטה עסיסית, מסקרפונה או אפילו יוגורט יווני. שילוב של יוגורט או ריקוטה ושמנת ישמור הקינוח שלכם דקדנטי אך מרענן.עבור משהו שיזכיר קצת עוגת גבינה בכוס, ערבבו שמנת עם יוגורט. אפשר להשאיר את זה ככה או להוסיף טעם בדמות סוכר, קצת רסק וניל, שכבה דקה של קינמון, או אפילו זסט קטן של קליפת לימון.

בפירות, הפיקו את המירב של העונה. כעת כשאנחנו נמצאים בפתחו של הקיץ, לפתע דובדבנים ומשמשים, נקטרינות וענבים כבר נמצאים על המדף ומהחורף עוד נותרו כמה סלסלאות תותים אצל הירקן, שתמיד נותנים טוויסט נהדר. נסו נקטרינות בגריל או לבשל פרי אהוב עם דבש ותבלינים, וכאמור גם כאן השמיים הם הגבול.

ועכשיו - משהו פריך. איפה מניחים את המרכיב הפריך בכוס? אפשר ללכת על החלק התחתון או בדיוק הפוך - להניח על החלק העליון. ומה למשל? בצק פריך קלאסי, שטרויזל, מרנג,  עוגיות טחונות או שברי עוגיות (עוגיות חמאה, ג'ינג'ר ואפילו לוטוס ואוריאו), בראוניז או עוגה, פופקורן מקורמל או בישקוטי, שבבי קוסו או גרנולה. גם כאן, כמו שאפשר להבין - אין גבול למשחקים.

והנה כמה טיפים חשובים שישפרו עוד קצת את הכוסות:

בהקצפה, השמנת המתוקה צריכה להיות קרה מאוד. לגבי המרקם שלה יש להקציף את השמנת המתוקה, רק עד לשלב שבו הקצפת יציבה אך עדיין מעט רכה.

ניתן להכניס את שכבת הקרם למקפיא למספר דקות על מנת שיתייצב (בהנחה שלא עשיתם עם אינסטנט פודינג).

מומלץ לתת את הטאץ' הסופי של עיטור הכוסות בפירות לפני ההגשה, כדי לשמור על פריכות הבצק ועל מנת שהפירות לא ירטיבו את הכל.

במקום כוסות אישיות, ניתן להגיש בקערת זכוכית חגיגית גדולה ולחלק כפיות והנה יש לנו קינוח חלוקה גדול ומרשים. חשוב: הגישו את הכוסות קרות.

טרייפל מוס שוקולד ולוטוס

טרייפל מוס שוקולד ולוטוס
דודו בכר

טירמיסו בכוס

רוסלה יונת ואמיר פורת
דודו בכר

טרייפל תותים

טרייפל תותים
דודו בכר

קינוח שכבות של חמאת בוטנים

קינוח כוס חמאת בוטנים
דודו בכר

קראמבל פסיפלורה

כוס קראמבל פסיפלורה
דודו בכר

טרייפל בננות ולוטוס

טרייפל בננה ולוטוס
דודו בכר


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו