מבשלים עם ילדים: העוגה שהתחפשה לזברה

מתכון חגיגי לעוגה צבעונית, טעימה ומיוחדת שהתחפשה לזברה. קרנבל פורים משתלט גם על המטבח

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עוגה בחושה בשני צבעים ולידה ספל קפה
העוגה בשביל הילדים, הקפה עבורכםצילום: ID 11447731 © Magdalena Ruseva
עכבר העיר

כולם בטוחים שזברות יש רק בגן החיות ושרק אנחנו יכולים להתחפש אליהן ולהצטרף לנשף פורים, אבל גם לקינוחים יש חיים משלהם. תוכלו למצוא דוגמה לכך בתוך התנור האישי שלכם אם רק תעקבו אחר ההוראות, בעוד הקטנים יהיו מאושרים מהתוצאה וגם יהנו מתהליך הכנה קל ופשוט. שתי בלילות, שני צבעים, קערה לכל ילד וחגיגה של טעמים.

» מה עושים היום
» המלצות לסופ"ש עם הילדים
» טיולים לכל המשפחה
» מבשלים עם ילדים

מצרכים

4 ביצים
250 גרם סוכר דמררה (סוכר חום)
100 מ"ל מיץ תפוזים
250 מ"ל שמן
1 כף תמצית וניל
475 גר' קמח
1 שקית אבקת אפיה
2 כפות קקאו מסונן

אופן ההכנה

» שמים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים עד לכדי תערובת אחידה - רצוי עם מטרפה. שופכים לקערה את השמן וממשיכים לערבב, מוסיפים את תמצית הווניל ולבסוף את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים.

» מחלקים את הבלילה לשתי קערות. בקערה אחת משאירים את הבלילה לבנה, כפי שהיא. בקערה השנייה מוסיפים את הקקאו ועוד שתי כפות מיץ תפוזים ומערבבים היטב לכדי תערובת אחידה.

» כעת מתחיל החלק המעניין. עורמים במרכז התבנית כף גדושה מהבלילה הלבנה ומיד מעמיסים מעליה כף נוספת מהבלילה החומה, בדיוק במרכז השלולית הלבנה וכך ממשיכים באותו אופן עד שנגמרות הבלילות.

» מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-50 דקות. מוציאים ונהנים מהעוגה הצבעונית והחגיגית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ