אופים עם ילדים: עוגיות עם הפתעות

נעם תמיר מציעה לכם מתכון לעוגיות שוקולד מיוחדות ומפתיעות עם המון דברים טובים בתוכן

נעם תמיר, עכבר העיר | צילום: נעם וגל תמיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עוגיות שוקולד צ'יפס
עם M&M's, שוקלד לבן, שברי אגוזים ומה לא - עוגיות השוקולד צ'יפס כאן כדי להישארצילום: מאיה בן ניסן

עוגיות שמחביאות בתוכן הפתעות מעניינות, צבעוניות וטעימות שמאוד מתאימות ליום צבעוני וחגיגי. כאשר נוגסים בעוגייה, מתגלים הטעמים המפתיעים של מרשמלו ועדשים, יחד עם צבעיהם, כאשר עדיין נוכח טעם שוקולדי מעולה.

אני ממליצה לחלק את העוגיות המפתיעות והטעימות האלה. הילדים בטוח ייהנו מהן, מהצבעוניות שלהן ומההפתעות בתוכן. ויכול להיות שאפילו המבוגרים ישתעשעו וייהנו מטעמן. שיהיה שמח, צבעוני, טעים, מתוק ומשעשע!

מצרכים ל-18 יחידות:

1 ו-3/4 כוסות קמח
3/4 כוס קקאו
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס חמאה רכה (חבילה קטנה של 100 גרם ועוד 3/4 כף)
כוס סוכר (אפשר לשים 1/2 כוס סוכר לבן ו- 1/2 כוס סוכר חום)
ביצה
1/2 כוס חלב
כפית תמצית וניל
9 מרשמלו ורודים ולבנים, חצויים לרוחב
מיני עדשים/ מיני m&m

לציפוי:

חבילה וחצי שוקולד מריר + 3/4 קופסת שמנת מתוקה

כלים:

קערה בינונית, קערה גדולה, סיר קטן/כלי מותאם למיקרוגל להמסה חלקית של החמאה, סיר קטן נוסף להמסת השוקולד והשמנת, מטרפה, כף עץ, כוס, כף, כפית, כף גלידה, סכין, שתי תבניות תנור סטנדרטיות ונייר אפייה.

אופן ההכנה:

» מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים את התבניות בניירות אפייה.

» מחממים את החמאה במיקרו/על האש עד שנהיית רכה (לא להמיס לגמרי).

» מערבבים בקערה בינונית קמח, קקאו, סודה לשתייה ומלח.

» טורפים בקערה גדולה נפרדת את החמאה והסוכר עד שהתערובת הופכת לבהירה וקרמית.

» מוסיפים לתערובת הרטובים (חמאה וסוכר) ביצה, חלב ותמצית וניל וטורפים עד איחוד. לאחר מכן, מוסיפים את תערובת היבשים לקערת הרטובים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

» בעזרת כף גלידה, יוצקים את העוגיות על גבי תבנית האפייה, במרווחים אחת מהשנייה.

» אופים במשך 9-10 דקות, עד אשר העוגיות מתפשטות ומתייצבות. כמות העוגיות שיוצאות במתכון זה הינה יחסית גדולה ולכן תצטרכו להניח את העוגיות על גבי שתי תבניות אפייה. מומלץ לאפות על טורבו ולהניח את התבניות בקומה השנייה והרביעית בתנור. בנוסף, באמצע זמן האפייה החליפו בין התבניות וכך האפייה תהיה אחידה.

» בזמן זה, חותכים לרוחב את המרשמלו (בהשגחת מבוגר ועם סכין לא חדה מאוד). אפשר ומומלץ לתת לילדים לשחק ולהשתעשע בינתיים עם המרשמלו - "לצייר" איתם, "לכתוב" אותיות, לנשנש וכו'. כפי שניתן לראות - סאני מאוד נהנתה לכתוב את שמה בזמן ההמתנה לעוגיות שייצאו מהתנור.

» בגמר האפייה מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים בצד לצינון לכמה דקות.

» בזמן הצינון, מרתיחים בסיר קטן שמנת מתוקה ולאחר הרתיחה מוסיפים את חפיסת השוקולד עד אשר נוצר רוטב מעט סמיך ואחיד. מניחים בצד לצינון קל.

» מניחים חצי מרשמלו על כל אחת מהעוגיות ולוחצים מעט על מנת שהמרשמלו ייכנס לעומק של חצי העוגייה. לאחר מכן, מפזרים כמה עדשים על גבי המרשמלו.

» מוזגים כף מהציפוי על כל אחת מהעוגיות, כך שהמרשמלו והעדשים יהיו מכוסים לגמרי. מעבירים לצינון במקרר לחצי שעה ואוכלים!

טיפים:

»  אפשר להמיר את כל כמות הסוכר לסוכר חום ולא לעשות חצי חצי.

» אם אתם לא רוצים להוסיף את העדשים, אפשר לוותר עליהם ולהשאיר רק את המרשמלו.

» במתכון זה אי אפשר להחליף את החמאה בשמן מאחר ומקציפים את החמאה ולכן המרקם והטעם ייצאו שונים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ