אופים עם ילדים: מאפינס בננות

מחפשים מתכון בריא וטעים שאפשר להכין עם הילדים? המאפינס האלה בטוח יעשו את העבודה

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגיות מאפינס אפויות
לאפות בחורף מאפינס מושלמיםצילום: דורעם גונט
עכבר העיר

ילדים, כמה מפתיע, אוהבים מתוק. הגיוני לגמרי בהתחשב בכך שהם ילדים ובכך שגם רוב המבוגרים לא יגידו לא למתוק. במקום לקנות עוגיות ומאפים הביתה, אנחנו רוצים להמליץ לכם לאפות אותם. כך תדעו בדיוק מה אתם מכניסים פנימה ובהחלט להשתדל שזה יצא כמה שיותר בריא. אז הנה לכם מתכון מתוק למאפינס בננות מצוין.

» מדריך הילדים המלא
» מה עושים היום
» המלצות לסופ"ש עם הילדים
» טיולים לכל המשפחה
» מתכונים נוספים לילדים

חומרים:

1 כוס קמח תופח או 1 כוס קמח ו-1 כפית אבקת אפייה.
50 גרם מחמאה רכה מאוד. אם תשתמשו במרגרינה, המאפינס יצאו אווריריים יותר ואם תשתמשו בחמאה הם יצאו פריכים יותר, אז תלוי בכם.
חצי כוס סוכר חום
רבע כוס חלב
1 ביצה
2 בננות בשלות מאוד

כלי עבודה:

קערה גדולה, קערה קטנה, מזלג, כף עץ ותבנית מאפינס.

מוכנים, היכון, אופים:

1. מחממים את התנור ל-175 מעלות.
2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח ואת הסוכר. מוסיפים את הביצה, החלב והמחמאה, ומערבבים עד שנוצרת עיסה חלקה. חשוב מאוד שהמחמאה תהיה רכה לגמרי, אחרת יווצרו גושים של מחמאה בתערובת
3. בקערה נפרדת מועכים את הבננות בעזרת מזלג ומתחילים לערבב פנימה לתוך התערובת. יכול מאוד להיות שלא תצטרכו להשתמש בכל הכמות - התערובת צריכה להישאר סמיכה ושתהיה כמות שווה פחות או יותר של תערובת ושל בננה.
4. ממלאים את השקעים בתבנית המאפינס עד ל-3/4 גובה, זה חשוב לא למלא עד הסוף מאחר והם צריכים מקום לתפוח.
5. מכניסים לתנור ואופים. ניתן להיעזר בקיסם ולבדוק האם הוא יוצא חצי יבש עם מעט פירורים עליו. אם המאפינס הזהיבו הם כבר אפויים מדי, אז רצוי להוציא אותם מהתנור כשהם עדיין צהבהבים.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ