גילי יובל

לפעמים כל מה שמתחשק זה פשוט עוגת שוקולד. טובה, מרוכזת, רכה. בלי תחליפים ובלי הגיונות בריאים. פשוט שוקולד. עוגה שמסוגלת להפיל ולכן צריך לאכול ממנה בכמויות קטנות, או לחלוק אותה עם מישהו. עוגה פשוטה אבל חגיגית, שלא צריכה שום קרם מעליה, ולא קישוטים ולא זיגוג ולא קצפת. פשוט עוגת שוקולד.

לכבוד השבוע האחרון של הסמסטר ורגע לפני שמתחילים המבחנים, שהם כידוע, מלכודת שוקולד מפורסמת, החלטתי לפנק את החברים בלימודים בעוגה חגיגית כזאת, שמבחוץ נראית פשוטה וסדוקה ומבפנים – עשירה וסמיכה.

הקישוט היחידי שהוספתי היה בדמות פרחי סוכר צבעוניים, רק כדי לשבור את המראה הפשוט לכאורה. ברגע שפתחנו אותה כל אחד התמוגג מהסמיכות השוקולדית-פאדג'ית ומהטעם העשיר. נכון שהיא רחוקה מלהיות בריאה (חצי קילו שוקולד ועשר ביצים) אבל היי – סמסטר מסיימים רק שש פעמים (או יותר) בחיים.

עוגת שוקולד בלגית חצי אפויה של יועזר בר יין 

המצרכים לתבנית 28

10 ביצים גדולות מופרדות לחלמון ולחלבון
500 גרם שוקולד מריר קליבו (42 או 53 אחוז מוצקי קקאו)
250 גרם חמאה
2 כפות (50 גרם) סוכר
2 כפות (35 גרם) קמח

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-190 מעלות.ממיסים את השוקולד בבן מרי, כשהוא כמעט מומס לגמרי מויפים לו את החמאה ומערבבים עד שמתקבלת עיסה מבריקה במרקם אחיד.

מקציפים חצי מהחלבונים לקצף יציב ורך ואת החצי השני לקצף יציב וקשה. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת אוורירית מאוד.

מוסיפים את הקמח ומערבבים במיקסר במהירות נמוכה עד שאין יותר גושי קמח. טורפים את החלמונים המוקצפים לתוך השוקולד באיטיות.טורפים בעדינות גם את החלבונים הרכים ומקפלים לתערובת גם את החלבונים הקשים, עד שכל הגושים הלבנים נעלמים. מעבירים לתבנית 28 משומנת ואופים במשך 16-18 דקות (אני אפיתי 22 דקות), עד שמרכז העוגה עולה מעט ונוצרים סדקים בעוגה. באמצע האפייה מומלץ לסובב את התבנית.מוציאים מהתנור, מכסים את התבנית ומצננים כרבע שעה. מסירים את הכיסוי ומגישים.

את פרחי הסוכר ניתן להדביק עם קצת שוקולד מומס עם מעט חמאה מומסת בתוכו ובעזרת קיסם או גפרור.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ