בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגה על הפטיפון כבר הכנתם?

טרנד הזילוף בפטיפון שכבש את האינסטגרם הגיע גם לירושלים והפיל את השף קונדיטורית קרן קדוש. צפו כיצד עושים את זה נכון

2תגובות
פאי קרמליה של קרן קדוש
דודו בכר

אם חשבתם שימי הפטיפון חלפו מהעולם, אז טעיתם ובגדול! אני לא מתכוונת רק לאספנים שעדיין אוספים תקליטים ומתעקשים להאזין להם במקום להוריד שירים דרך האינטרנט. אני מתכוונת לאביזר חובה לכל קונדיטור ביתי שרוצה להשוויץ בעוגות מרהיבות. טרנד הזילוף בעזרת פטיפון משתלט על האינסטגרם בשנים האחרונות והשתלט עלי ועל הקונדיטוריה שלי. הספירלה המושלמת הנוצרת בעזרתו גרמה לי להתמכרות.

באחד מביקורי בפריז קיבלתי המלצה מדורית רוזין בעל הבלוג "ניחוח לישה" לבית קפה Colorova, הנמצא ליד המלון בו שהיתי. יותר מבית קפה, קולורובה היא למעשה פטיסרי לכל דבר ועניין. הקונדיטוריה צמודה לבית הקפה, ומתוך חלון מסדרים את העוגות בתוך הוויטרינה הנמצאת בחלל בית הקפה.

כבר מבחוץ הבחנתי בפטיפון שעמד שם צמוד לחלון הפונה אל הרחוב. בתחילה חשבתי שזהו עוד פריט עיצובי חצי היפסטרי כחלק מהשפעות שנות ה-70 על המקום. נכנסנו בדיוק כשסיימו להרכיב את העוגות, ואחת הקונדיטוריות לקחה מגש עמוס וניגשה אל הפטיפון, הניחה עוגה והחלה לזלף אחת אחת ואז נשמטה לי הלסת.

זו הייתה הפעם הראשונה בה נתקלתי בסגנון זילוף כזה, וכשחזרתי ארצה וסיפרתי לחברי הקונדיטורים על הגילוי המרעיש, התברר שהם כבר כולם שם מזמן, מכירים את הטרנד מהאינסטגרם.

פאי קרמליה
דודו בכר

כמובן שלמחרת כבר הוצאתי את הפטיפון שהיה ברשותי מהמחסן. פעולת הזילוף אומנם נראית קלה אך דורשת מיומנות וקצת אימון. על העוגה להיות מונחת בדיוק באמצע הפטיפון, וכדאי להגביה מעט את העוגה בעזרת תבנית בכדי שיהיה נוח לזלף.

ואם בכל זאת אין ברשותכם פטיפון או את המיומנות לזילוף, אל תוותרו על העוגה פשוט זלפו ספירלה, או קוצים, במקרה של המתכון הבא - זה שווה את זה.

מתכון לפאי שוקולד מקורמל - קרמליה

 

דודו בכר

חומרים לבצק פריך:

500 גרם קמח

50 גרם שקדים טחונים

275 גרם חמאה

 2 ביצים

120 גרם סוכר

60 גרם אבקת סוכר

כפית מלח

חומרים למלית – גנאש קרמליה:

400 גרם שוקולד קרמליה (שוקולד מקורמל, לקנות בחנויות מתמחות)

320 מ"ל שמנת מתוקה

קורט מלח

2 חבילות כדורי שוקולד בסגנון "קליק"

חומרי לשנטי קרמליה:

160 גרם גנאש קרמליה (שהכנו למעלה)

320 מ"ל שמנת מתוקה

כפית אבקת סוכר

ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה וסוכר לתערובת תפוחה.

בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים.

כשהתערובת תפוחה מוסיפים את הביצים ומחכים שיבלעו. מוסיפים מחצית מהחומרים היבשים מערבבים ומוסיפים את החצי השני. המעיטו בלישה.

עטפו בניילון נצמד (שמתאים גם לאפייה) וקררו למשך שעתיים.

מרדדים את הבצק על משטח עבודה או בין שני ניירות אפייה. דוקרים את הבצק וקורצים עיגולים קוטר 12 ס"מ. רצוי שיהיה דק, אך לא דקיק.

מכניסים את העיגולים לרינגים בקוטר 8 ס"מ, דואגים לוודא שיש 90 מעלות בין התחתית לשוליים. מניחים שתי שכבות של נייר אפייה ושופכים עליהן קטניות (לאפייה עיוורת). את שאריות הניילון מקפלים לאמצע. מכניסים למקפיא כחצי שעה.

מהמקפיא מכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות ל 15 דקות (עם הניילון שמתאים לאפייה והקטניות). מסירים את הניילון והקטניות ואופים 10 דקות נוספות לאפייה מלאה.

מצננים.

הכנת הגנאש:

מרתיחים שמנת ויוצקים על השוקולד קרמליה והמלח.

הכנת השנטי:

לוקחים 160 גרם מהגנאש החם ומערבבים לתוכו אבקת סוכר. מוסיפים שמנת קרה, מערבבים ומקררים כ-8 שעות לפחות.

בכל קלתית מפזרים קליק ויוצקים פנימה את הגנאש החם, מקררים במקפיא.

לאחר 8 שעות, מקציפים את השנטי. מכניסים לשקית זילוף צנתר פרח ומזלפים במעגלים על פטיפון.

(ניתן כמובן לזלף בככל צורה שאוהבים)

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו