מבשלים עם ילדים: מאפינס בננה ושוקולד צ'יפס

מחפשים מה לעשות עם הילדים אחר הצהריים? לפניכם מתכון קליל ופשוט להכנת מאפינס בננה עם שוקולד צ'יפס שהקטנים יאפו ואתם תנשנשו - כולם מרוויחים

תמי סול, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מאפינס מסודרים על צלחת
חמימים ריחיניים וטעימים. מאפינס בננה ושוקולד צ'יפסצילום: נעם סול
תמי סול, עכבר העיר

כל הילדים, ואם לומר את האמת, גם אנחנו המבוגרים, אוהבים את הפרי הצהוב, העקום, המתוק והטעים הזה. כשהוא קצת מתחיל להשחיר ולהתרכך זה בדיוק הזמן להשתמש בו למאפינס בננות (ניתן גם להקפיא בננות בשלות ולהשתמש בהן בכל עת). אם אתם מבלים את אחר הצהריים עם הקטנטנים ומחפשים פעילות כיפית שתעסיק אותם לכמה שעות, אתם מוזמנים לטפח דור חדש של אופים בבית ולהכין בעזרתם את המאפים הריחניים והטעימים. המתכון קליל, טעים ובעיקר מזין.

מצרכים: (כ-12 יחידות מאפינס)

100 גרם חמאה ממומסת
1/2 כוס סוכר
1 וחצי כוסות קמח תופח (ניתן להחליף לקמח מלא להפחית רבע כוס מהכמות הרשומה)
1/4 כפית מלח
1/4 כוס חלב
4 בננות בשלות מרוסקות
100 גרם שוקולד ציפס

אופן ההכנה:

» מסדרים את המצרכים ומחממים את התנור ל-170 מעלות. 

» ממיסים את החמאה במיקרו בקערת זכוכית ומוסיפים תוך כדי בחישה את הסוכר הביצים הקמח המלח ופצפוצי השוקולד. 

מצרכים למאפינס בננות
מתחילים בהכנות. מארגנים מצרכיםצילום: נעם סול

» קולפים את הבננות ומועכים בעזרת מזלג על גבי צלחת שטוחה. 

מערבבים את החומרים למאפינס
מערבבים הכל יחד. כל המצרכים בקערהצילום: נעם סול

» מוסיפים את הבננות לבלילה, מערבבים ומעבירים לתבניות שקעים (מעל המאפינס ניתן לפזר מעט סוכר).

מועכים בננות
תנו לילדים מזלג וקדימה לעבודה. מועכים את הבננותצילום: נעם סול

» מכניסים לתנור לאפייה של 15-20 דקות ולאחר מכן מניחים על קרש להתקררות. 

מועכים בננות
תנו לילדים מזלג וקדימה לעבודה. מועכים את הבננותצילום: נעם סול

» מסדרים על צלחת הגשה ובתיאבון! 

מאפינס על קרש
אוטוטו אוכלים. המאפינס מתקררים על קרשצילום: נעם סול

תמי סול מנחת סדנאות בישול לילדים מזה כ-17 שנה, מקימה ומייסדת של חברת "מבשלים עם תמי"- הפקות קונספט ואירועים לילדים.  

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ