שלוש עוגות שהקיץ הוא הזמן הכי טוב להכין אותן

בעוגה בחושה, בטארט או בפחזניות – הקיץ מביא עמו שפע מסחרר ומגוון של פירות שכדאי מאוד להתחיל לאפות איתם. המתכונים של השף קונדיטור עופר בן נתן מ- Back Door

עופר בן נתן, שף-קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים6
עופר בן נתן, שף-קונדיטור אורח

הקיץ הוא הזמן היחידי בשנה שהוא לא רק שופע בפירות, אלא שהם גם מגוונים ומתאימים כמעט לכל חך ועם ובהתאמה גם למגוון גדול מאוד של דברים שאפשר לעשות עמם במטבח. כיף לשלב  אותם במאכלים (עוף עם שזיפים למשל, כבר ניסיתים?), לאכול גם כטריים ולחובבי האפייה מדובר בחגיגה של ממש, שעוד נתגעגע אליה בימים קרים יותר.

הפירות השנה צבעוניים, עסיסיים ומתוקים במיוחד ועל כן יכולים להשתלב בכל מאפה שרק רוצים: עם קראמבל או בתוך עוגה, כקישוט או כחלק אינטגראלי נוכח ושופע טעמים.

בסיבוב פשוט בשוק אפשר למצוא שלל מגוון של פירות: אננס (אפילו תוצרת הארץ), פירות יער טריים (מצרך נדיר בדרך כלל), מנגו, פסיפלורה ועוד, כך שבאמת אפשר להתחיל להשתולל עמם.

חשוב לזכור: כשעובדים עם פירות יער באפייה ניתן לשלב אותם בקלות גם במאפים ועוגות בחושות, ומאידך כמו בפטיפורים כשהם טריים כקישוט על העוגה.

טארט פירות קיץ וקרם פטיסייר
צילום: דודו בכר

עוגה בחושה פירות יער
צילום: דודו בכר

פחזניית פירות יער
צילום: דודו בכר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ