בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים לשבת: מתכוני שוקולד עם טוויסט

עוגיות עם קריצה מרעננת של מנטה וטרפאלס עם דובדני אמרנה חמצמצים - חוגגים את יום השוקולד הבינלאומי עם מתכונים סופר פשוטים למכורי שוקולד מושבעים

תגובות
טראפלס שוקולד
אייל ג'מילי

לא יודעים מה אתכם, אנחנו ממש (אבל ממש) לא זקוקים ליום רשמי שיזכיר לנו לאכול שוקולד. ה-7 ליולי,  בנוסף להיותו התאריך המגלגל ביותר בקרב אולמות האירועים בארץ, הוא גם יום השוקולד הבינלאומי ואנחנו כאן כדי לקדש לפחות אחת ממטרות היום (טוב את שתיהן, אנחנו מתקחרנים בחתונה של טל ואבירם). אז בין אם אתם מעבירים את השישי שיכורים ברחבה עם האמא של החתן, או בין אם נשארתם בבית הממוזג, השבת בפתח וצריך להתכונן אליה בהתאם. השגנו עבורכם שני מתכונים חצופים ממומחי שוקולד מדופלמים, שיעזרו לכם לציין את היום הטעים בקלי קלות, וליהנות משבת רגועה ומפנקת כהלכתה. שמרו לנו עוגיה.

» מבשלים לשבת עם אורי שפט
» איך מכינים רול ספייסי טונה?
» לומדים להכין את הקובה המיתולוגי של מסעדת אמא
» מבשלים לשבת: מתכונים מנצחים עם בשר

עוגיות דאבל שוקולד ושבבי מנטה
באדיבות מותג השוקולד לינדט

מצרכים (לכ-48 עוגיות):

3 חפיסות שוקולד לינדט אקסלנס 70% מוצקי קקאו (100 גר' כל חבילה) - לשבור לקוביות
114 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר
90 גרם סוכר חום בהיר
4 ביצים, מעורבבות קלות
1/2 כפית תמצית מנטה
235 גרם קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
2 חפיסות שוקולד לינדט אקסלנס מנטה (100 גר' כל חבילה) - לשבור לקוביות

 

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד (70% מוצקי קקאו מעודן) בשיטת הבאן מארי: מניחים סיר עם מים על הכיריים ומעליו מניחים סיר קטן יותר, בתוכו מניחים את השוקולד שבור לקוביות. הסיר הקטן מתחמם לאט ובאיטיות מהאדים של המים שרותחים בסיר הגדול. חשוב מאוד לערבב את השוקולד כל הזמן מהרגע שהוא מתחיל להתרכך, על מנת למנוע ממנו להישרף. כשהשוקולד נמס לחלוטין, מסירים מהאש.
2. מקציפים את החמאה והסוכר יחד, עד לקבל מרקם קליל ואוורירי. מנמיכים את עוצמת הערבול ומוסיפים את הביצים ותמצית הווניל. מערבבים היטב לתוך השוקולד המומס.
3. מנפים את כל החומרים היבשים ומוסיפים לתוך תערובת השוקולד. בוחשים לתוך התערובת גם את גושי השוקולד מנטה. נותנים לבצק לנוח במקרר לשעה.
4. לחמם תנור מראש לחום של 180 מעלות צלזיוס.
5. לרדד נייר אפיה בתוך תבנית שטוחה. לקרוץ באמצעות כפית גוש מתערובת הקמח ולשטח על נייר האפייה. לאפות כ-12-15 דקות ולהניח לקירור על גבי רשת. 

עוגיות שוקולד של לינדט
באדיבות יח"צ

טראפלס שוקולד ודובדבני אמרנה
באדיבות שף קונדיטור גל גלס עבור שוקולד ולרונה

מצרכים (לכ-60 יחידות טראפלס):

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
50 גרם סוכר
300 גרם שוקולד מריר
60 דובדבני אמרנה
50 גרם קקאו לציפוי

אופן הכנה:

1. בסיר מרתיחים את השמנת המתוקה והסוכר.
2. את הנוזל הרותח מוזגים על השוקולד ומערבבים קלות להמסה ולמרקם הומוגני.
3. מניחים במקרר להתייצבות.
4. מתוך הקערה לוקחים בעזרת כפית מסה מהתערובת ומגלגלים סביב דובדבן אמרנה, כך חוזרים על הפעולה עד סיום המסה. מצפים כל כדור בקקאו ומגישים או מכניסים למקרר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו