בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אדום ומתוק: מתכוני קינוחים עם תותים

מי יכול לעמוד בפני הצבע האדום הזה? חמישה מתכונים מתוקים עם הפרי שכולם אוהבים לאהוב

תגובות
עוגת תותים
תומר אפלבאום

הם יפים, הם מתוקים, הם סופר רומנטיים ואנחנו רגע לפני סוף העונה שלהם. קינוחי תותים תמיד מקבלים איזה מראה מלכותי, עשיר ומפתה, על כן אספנו עבורכם ארבעה מתכונים מתוקים ואדומים עם הפירות הכי רומנטיים של התקופה - התותים.

» עוגת תותים מצפון איטליה
» שלושה דברים מתוקים לעשות עם תותים

טארט תות של השף קונדיטור ענר צלאל, דלאל הקונדיטוריה

טארט תות של דלאל
מאיר כהן

מצרכים:

לבצק פריך

2 ו- 1/3 כוסות קמח לבן
4 כפות שקדים טחונים
כוס אבקת סוכר
קורט מלח
200 גרם (חבילה) חמאה לא מלוחה
1 ביצה גדולה

לקרם מסקרפונה וניל

חבילה מסקרפונה
2 מיכלים שמנת מתוקה
תמצית וניל (1 כפית)
3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק הפריך: מוסיפים את הקמח, אבקת השקדים, אבקת הסוכר והמלח למיקסר ומערבבים מעט בעזרת פדל גיטרה. מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ומערבלים עד לקבלת מרקם חולי.

2. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהבצק רק מתחיל להתגבש.

3. לשים קצרות ידנית, משטחים ועוטפים בניילון. מעבירים למנוחה של לפחות שש שעות במקרר.

4. מרדדים לעובי 2 מ"מ, קורצים ומדפנים רינגים (טבעות) בקוטר 10 ס"מ.

5. אופים אפייה עיוורת ב- 170 מעלות. 

*** אפייה עיוורת: גוזרים ניר אפייה לגודל מעט יותר גדול מהטארט, מניחים על הבצק וממלאים בגרגרי חומוס או שעועית יבשים על מנת למנוע את עליית הבצק באפייה. אופים כ- 8 דקות ב- 170 מעלות עד שקצוות הטארט משחימים, מוציאים את הנייר והשעועית ומייבשים את הטארט בתנור עוד כ- 5 דקות עד שהטארט חום בהיר.

6. מכינים את קרם המסקרפונה וניל: מקציפים הכל במיקסר בעזרת מטרפה (מתחילים במהירות איטית ואחרי כדקה מגבירים מהירות) עד לקבלת קרם יציב וגמיש ומאחסנים במקרר עד להרכבת המנה (באותו יום).

7. מרכיבים את המנה: ממלאים את הטארט עד מחציתו בקרם ומשטחים קלות (אפשר בעזרת שק זילוף).

8. מסדרים מעל את התותים לפי מצב הרוח (פרוסות, חצאים – איך שרוצים). אפשר להרתיח מעט ריבת תות או משמש עם מים, לסנן ולהבריש את התותים.

בוואריה תותים של השפית אמילי גולדברג

מצרכים:

500 מ"ל חלב (2 כוסות+ כף וחצי)
500 מ"ל שמנת מתוקה (שני מיכלים)
8 ביצים מופרדות
כוס ורבע סוכר לבן
1 מקל וניל
10 גרם ג'לטין
תותים וסוכר לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את החלב עם הווניל ומכבים מיד את האש.

2. טורפים את החלמונים יחד עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

3. מוסיפים לקערת החלמונים, תוך טריפה, כמה כפות חלב חם, ואז יוצקים אותה לסיר החלב (השוואת טמפרטורה).

4. מבשלים את התערובת כולה על אש בינונית תוך טריפה מתמדת עד שהקרם מסמיך מעט. מכבים את האשומוציאים את מקל הווניל.

5. מוסיפים לג'לטין המומס כמה כפות בלילת חלב חמה ומערבבים. מוסיפים את הג'לטין הפושר, תוך טריפה מתמדת, לסיר עם בלילת החלב והחלמונים ומניחים לה להתקרר בצד.

6. מקציפים את השמנת לקצפת חצי יציבה ומקפלים אותה לתוך בלילת החלבונים.7. יוצקים את תערובת לכלים חד פעמיים ומקררים 24 שעות.

8. מכינים את רוטב התותים, שמורכב מהרבה תותים טחונים עם סוכר לפי הטעם (מומלץ לשמור על מעט חמצמצות).

9. מגישים עם הרבה תותים טריים, רוטב תות ואבקת סוכר.

פאי תותים בקרם וניל אפוי של מסעדת NG

מצרכים ל-6 סועדים:

200 גרם תותים

להכנת בצק פריך:

300 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם סוכר
1 חלמון ביצה

לקרם וניל אפוי:

400 מ"ל שמנת מתוקה
5 חלמונים
4 כפות סוכר
5 טיפות תמצית וניל או חצי מקל וניל פתוח

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים לכדי צורה אחידה, ולשים.

2. מניחים את הבצק שנוצר על תבנית פאי, בגובה של כחצי סנטימטר.

3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות, כ-20 דקות.

4. מכינים את קרם הוניל האפוי: מערבבים היטב את כל החומרים במטרפה.

5. יוצקים את התערובת על בצק הפאי.

6. אופים בתנור בחום 160 למשך 15 דקות (אם הקרם עדיין נוזלי, אופים עוד כמה דקות).

7. מוציאים את הפאי מהתנור, מצננים, ומפזרים בצורה אחידה חצאי תותים טריים.

ריבת תותים של השפית חיה שיחור, באגסי ביסטרו

ריבת תותים
תומר אפלבאום

מצרכים:

כ- 300 גרם תותים טריים אדומים ויפים חצויים לחצי
950 גרם סוכר
3/4 כוס מים
מיץ מלימון אחד

אופן הכנה:

1. מעבירים את התותים לסיר רחב יחד עם המים והסוכר.

2. מביאים לרתיחה ומבשלים כ 2-3 דקות על אש גבוהה.

3. מקטינים את הלהבה ומבשלים כ 25-30 דקות (במידה ונוצר קצף - מכבים את הלהבה).

4. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל עד למבחן הצלחת.

5. מניחים בצד ומצננים.

מלבי עם תותים צלויים, סירופ רימונים ושטרוייזל של השף רועי ענתבי

למלבי:

420 מ"ל חלב
150 מ"ל שמנת
חצי מקל וניל
80 גרם סוכר
50 גרם קורנפלור
6 מ"ל מיי ורדים (כ-4 טיפות)

לסירופ רימונים:

500 גרם סוכר
חצי ליטר מים
250 מ"ל רכז רימונים
חצי מקל וניל
קליפת תפוז
קליפת לימון
1מקל ציפורן

לשטרוייזל:

50  גרם חמאה קרה
50  גרם קמח
50  גרם שקדים טחונים 
50  גרם סוכר
8 תותים יפים

אופן ההכנה:

1. ממיסים את הקורנפלור בכוס חלב מתוך כל הכמות.

2. מחממים בסיר את החלב הנותר, השמנת, הסוכר, הוניל ומי הוורדים. מביאים לסף רתיחה. מוסיפים בהדרגה תוך כדי בחישה את החלב עם הקורנפלור וממשיכים לבחוש מספר דקות עד קבלת נוזל חלק ונטול גושים.

3. מקררים ומאפסנים במקרר.

4. מכינים את הסירופ: שמים בסיר את כל המרכיבים, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

5. מכינים שטרוייזל: מערבבים קמח, שקדים וסוכר, מוסיפים את החמאה ומעבדים בעזרת הידיים לתערובת פירורית. אופים כרבע שעה בחום של 180 מעלות עד הזהבה.

6. להרכבת המנה: צולים תותים על מחבת פסים, מורחים מלבי על גבי צלחת (כמו שמעצבים מנת חומוס), מפזרים פירורי שטרוייזל, 2 תותים צלויים ומעט סירופ רימונים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו