רבני: עוגת סולת טורקית

עוגת סולת בחושה עסיסית עם קוקוס ותערובת אגוזים מעל בניחוח הדרים

קובי בכר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רבני - מאפה סולת טורקי
קובי בכר, שף אורח

דרגת קושי: קל

מצרכים:

1 כוס קמח
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 כפית גרידת תפוז
1 כפית גרידת לימון
1 כוס יוגורט עיזים
2 כפיות אבקת אפייה

לסירופ סוכר:

2 כוסות סוכר
2 כוסות מים מינרליים
2 כפות מיץ לימון
½ כוס שמן תירס

לקישוט:

חופן אגוזי לוז, טחונים
חופן קוקוס טחון
חופן פיסטוקים, טחונים

אופן ההכנה:

1. מעבדים במיקסר את הביצים והסוכר, מוסיפים את היוגורט והשמן ולאחר מכן את גרידות ההדרים. מעבדים רק עד קבלת מסה אחידה.

2. בעזרת מסננת מנפים לתוך קערת הערבוב את הקמח, הסולת ואבקת האפייה. מערבבים קלות, מעבירים את התערובת לתבנית אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות.

3.מורידים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עד להשחמה במשך 2 דקות.

הכנת סירופ הסוכר:

1. מעבירים את הסוכר והמים לסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הלימון ומבשלים על אש נמוכה במשך 5 דקות.

הרכבת המנה:

חותכים את הרבני לקוביות בגודל 5 ס"מ בעודו חם, ומוזגים את סירופ הסוכר שהוכן מראש עד לכיסוי אחיד וספיגה. מפזרים מעל את הקוקוס, אגוזי הלוז והפיסטוק ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ