בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רגע לפני שמתחילים להזיע: שלושה קינוחים לסוף החורף

לפני שהחורף נגמר והחום הגדול מתחיל, שלושה קינוחים שעוד מעט נתגעגע לאכול כמותם. מתכונים של הקונדיטור עופר בן נתן ממסעדת ניטן תאי

תגובות
קראמבל תפוחים ואגוזים חורפי
מוטי מילרוד

קראמבל תפוחים ואגוזים

אולי הדבר המושלם ביותר לאכול בערב קריר (ואיזה מזל שיש לנו עוד חודשיים בערך לערבים קרירים), מכוסים בשמיכה קלה ומחזיקים ביד קערת קרמיקה חמה עם תפוחים אפויים ורכים, תבלינים וקראמבל אגוזים קראנצ'י ולוהט. כמובן שאפשר לאכול מנה אחרונה שכזאת גם בקיץ, אבל בשביל זה תצטרכו להפעיל מזגן.

לתפוחים:

3 תפוחים מזן גרנד סמית חתוכים לקוביות בינוניות

4 כפות סוכר

30 גרם חמאה

3 כפות ליקר אמרטו-אופציונלי

קורט קינמון

קורט אגוז מוסקט

ההכנה:

במחבת חמאה ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל עדין בצבע ענברי ומוסיפים את החמאה. מערבבים היטב את הקרמל והחמאה ומוסיפים את התפוחים, מוסיפים את ליקר האמרטו והתבלינים ומבשלים עד שהתפוחים מתחילים להתרכך (כ-4 דקות).

לקראמבל אגוזים

150 חמאה

80 גרם סוכר חום דביק

190 גרם קמח

50 גרם אגוזי מלך

50 גרם אגוזי לוז

 כף תמצית וניל

הכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד חמאה, סוכר קמח ואגוזים, לשים עד שמתקבל מרקם פירורי וחולי, מוסיפים את כף תמצית הווניל מערבבים עוד כדקה נוספת ועוצרים.

בקערות אישיות או בתנית אחת עמידות לאפייה שמים את התפוחים בתנור ומפזרים מעל מקראמבל האגוזים בנדיבות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 ואופים כ-10 דקות עד שהקראמבל מקבל גוון חום עמוק.                                                                   

טארט שוקולד

טארט שוקולד חורפי
מוטי מילרוד

הכירו את הגרסה המפתיעה לטארט השוקולד הקלאסי. עם קצת תבלינים חמים ומעט עבודה תקבלו טארט שוקולדי מפנק שיפתיע כל אחד, מושלם ליד כוס תה רותחת.

לקלתית בצק פריך:

200 גרם חמאה

100 גרם סוכר

2 ביצים

400 גרם קמח

ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר והקמח לאחר כ-2 דקות לישה מוסיפים את הביצה והמים, לשים עד שמתקבל בצק אחיד ומעבירים למקרר לשעה.

לאחר קירור מרדדים את הבצק לעלה דק ומניחים בתוך רינג או תבנית עגולה, מחוררים בעזרת מזלג ואופים בתנור שחומם מראש על 175 מעלות כרבע שעה עד שהבצק שחום ומוכן.

לגנאש השוקולד המתובל:

250 גרם שוקולד מריר

300 גרם שמנת מתוקה

רבע צ'ילי אדום

2 מקלות קינמון

קורט אגוז מוסקט

גרידה מחצי תפוז

כוכב אניס

ההכנה:

מרתיחים בסיר את השמנת יחד עם הצ'ילי והתבלינים. לאחר רתיחה מוציאים את הצ'ילי ומקלות הקינמון, מוזגים בהדרגה את השמנת החמה לתוך קערה עם שוקולד מריר ומערבבים היטב עד לקבלת גנאש חלק ואחיד. יוצקים את הגנאש על קלתית הטארט האפויה ומעבירים למקרר לפחות לשלוש שעות. פורסים ומגישים.

עוגיית שוקוצ'יפס משפחתית במחבת וקרמל צ'אי מסאלה

צאו מן הקופסה! לכל אחד בערך יש את המתכון המתוק שלו לעוגיות שוקולד צ'יפס, אז גם לי. כאן מדובר במתכון לא שגרתי, אך גורף שבחים ומחמאות, של עוגיית השוקוצ'יפס הענקית במחבת לוהטת ורוטב חם ומפנק של קרמל עם טעמים הודיים.

עוגיית שוקוצ'יפס משפחתית במחבת וקרמל צ'אי מסאלה
מוטי מילרוד

לעוגיית השוקוצ'יפס:

150 גרם חמאה רכה

130 גרם סוכר

120 גרם סוכר חום דביק

כף תמצית וניל

1 ביצה

260 גרם קמח

חצי כפית אבקת אפייה

קורט מלח

חצי  כוס שוקולד צ'יפס

ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכרים לקבלת קרם בהיר ותפוח. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל. לאחר שהביצה נטמעה בתערובת מוסיפים את הקמח יחד עם המלח ואבקת האפייה והשוקולד צ'יפס ומערבבים.

מחלקים את הבצק לשלושה כדורים. כל כדור בצק משטחים קלות על מחבת בינונית (שמתאימה גם לאפייה בתנור) ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 10 דקות.

שימו לב לא לאפות עד לקבלת עוגייה קריספית וזהובה אלא להוציא כאשר המרכז עדיין רך ונימוח.

לקרמל צ'אי מסאלה:

1 כוס שמנת מתוקה חמה

2 תיונים של תה צ'אי מסאלה (להשיג ברשתות השיווק) או כפית וחצי אבקת צ'אי מסאלה מוכנה

2 כפות חמאה

3/4 כוס סוכר

ההכנה:

מניחים את התיונים בכוס השמנת החמה.

מחממים את הסוכר במחבת עד לקבלת קרמל בצבע ענברי ומוסיפים את החמאה, מערבבים היטב בזהירות ושופכים לאט לאט את השמנת החמה, ממשיכים לבשל את לצמצום הקרמל עד שמתקבל רוטב קרמל סמיך.

להגשה מניחים את המחבת החמה על קרש עמיד חום, שופכים על מרכז העוגייה מן הקרמל ומגישים חם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו