מתכון: קינוח תות משכר

הכי רחוק מקינוח בנאלי של תותים בקצפת בהשראת קפה קאימאק

דנה מלמד
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קינוח תות משכר
קינוח תות משכרצילום: דנה מלמד
דנה מלמד

הרעיון המקורי היה לעשות קינוח של תותים ושמנת, אבל לא רצינו עוד מתכון רגיל. לכן, את התותים אנחנו מערבבים עם סוכר, ומעסים בעדינות למשך כעשר דקות, עד שהם הופכים חלקים ומבריקים ונוצר המון סירופ אדום סמיך. כשכל העסק יושב על שברי עוגיות, אנחנו בחרנו בדבר הכי פשוט וזול שמצאנו בשוק לוינסקי - גליליות שוקולד כמו של פעם. תוך דקות מרכיבים את אחד הקינוחים היותר גאוניים ויפים שפגשתי ומצאתי אותו פעם מזמן בקפה קאימק, עכשיו משחזרים אותו. 

למתכונים צמחוניים של קפה קאימק בשוק לוינסקי

קינוח תות משכר
קינוח תות משכר בהשראת קפה קאימקצילום: דנה מלמד

חומרים לארבע מנות:

1 חבילה תותים
3/4 כוס סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה + כפית סוכר
100 גרם שוקולד מריר (70% מוצקי קקאו)
כ-8 כפות וודקה
8 גליליות במילוי שוקולד או עוגיות אהובות אחרות
50 גרם פיסטוקים קלופים
כמה עלי ורדים לקישוט (לא חובה)

הכנה:

1. מסירים את העלה הירוק מהתותים. אם הם גדולים חוצים אותם לאורכם. שמים בקערה ומפזרים מעל סוכר. מערבבים בעדינות בעזרת הידיים באופן הבא: אוספים ערימת תותים עם סוכר ושומטים בעדינות. שוב, אוספים עוד ערימה ושוב מחזירים לקערה. כך  ממשיכים בתנועות מעגליות לאסוף תותים ולהפוך בחזרה אל הקערה במשך עשר דקות עד שנוצר המון רוטב אדום מבריק.

2. מקציפים שמנת מתוקה עם כפית סוכר בעזרת מטרפה עד לקבלת קצפת רכה.

3. ממיסים את השוקולד במיקרו.

4. מרכיבים את הקינוח: בתחתית כלי הגשה מניחים 2 גליליות שבורות. יוצקים 2 כפות וודקה. מניחים שכבה של תותים עם סירופ. על התותים, שמים שלוש כפות גדושות בקצפת ומזלפים שוקולד מומס. מעטרים בפיסטוקים ועלי וורדים.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ