עוגת תפוחים וקינמון עם קראמבל

יש אינסוף מתכונים לעוגת תפוחים, אבל עוגת תפוחים וקינמון עם קראמבל קינמוני בעצמו - היא האהובה על הקונדיטורית מאיה כהן, מבית הקפה ליזלוטה. היא פשוטה להכנה ויש בה שילוב מושלם בין ריח הקינמון לחמצמצות התפוחים

מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת תפוחים עם קראמבל וקינמון
מאיה כהן, קונדיטורית אורחת

יש אינסוף גרסאות לעוגת תפוחים. זו האהובה עלי כי היא פשוטה להכנה ויש בה שילוב מושלם של טעמים ומרקמים: חמצמצות של תפוחים, ריח קינמון שאי אפשר לעמוד בפניו, קראמבל פריך וחמאתי ובלילת עוגה רכה ומתוקה. העוגה הזו היא דרך נהדרת להכין מאפה מפנק ממרכיבים זמינים וזולים והכנה פשוטה וקלה.

גלידה וניל או קצפת ליד ויש לכם קינוח מושלם. הבסיס לעוגה מתאים גם לפירות אחרים, ניתן להכין אותה עם אגסים, תותים ולמעשה כל פרי שעומד טוב באפייה. אפשר לפרק את העוגה הזאת להרבה גורמים שעומדים בפני עצמם, כך שניתן גם לוותר על הקראמבל ולאפות את בלילת העוגה בפני עצמה.

חומרים:

לתפוחים:

כ-700 גרם תפוחים מסוג גרני סמית
50 גרם (רבע כוס) סוכר

לקראמבל:

50 גרם חמאה קרה
50 גרם (רבע כוס) סוכר דמררה
70 גרם (חצי כוס) קמח
2 גרם (קורט) קינמון טחון

לעוגה:

150 גרם חמאה
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
1 כפית מחית וניל (או תמצית איכותית)
3 ביצים
200 גרם (גביע) שמנת חמוצה
250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח
3 גרם (כפית) אבקת אפייה
2 גרם (קצת פחות מכפית) סודה לשתייה
3 גרם (חצי כפית) מלח
3 גרם קינמון טחון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ בערך. מערבבים את התפוחים הקלופים עם הסוכר ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות. מצננים היטב לפני שמוסיפים לבלילת העוגה.

מכינים את הקראמבל:

חותכים את החמאה לקוביות קטנות. חשוב: מקפידים שהחמאה תישאר קרה מאוד. שמים את כל מרכיבי הקראמבל בקערה. מפוררים בעזרת האצבעות עד ליצירת פירורים גסים ולא יותר (נזהרים שלא לחמם את התערובת עם הידיים ולא ליצור בצק). שומרים את הקראמבל במקפיא עד לשימוש. 

ממשיכים להכנת בלילת העוגה ומחממים תנור ל-165 מעלות:

בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים חמאה, סוכר ווניל לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר עם לקקן מספר פעמים.

מוסיפים ביצים בהדרגה, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מוסיפים ביצים רק כאשר הכמות הקודמת נטמעה בתערובת. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

בקערה אחרת מנפים יחד את היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וקינמון.

מחליפים את וו ההקצפה לוו גיטרה. מוסיפים את החומרים היבשים ושמנת לסירוגין: מוסיפים כשליש מכמות החומרים היבשים ומערבבים מעט. מוסיפים מחצית מכמות השמנת, ומערבבים מעט. ממשיכים לסירוגין עד שכל החומרים נטמעים בתערובת. בשלב זה יש להימנע מערבוב יתר – מערבבים רק עד שהתערובת אחידה.

אל הבלילה מוסיפים מחצית מכמות התפוחים שהכנו קודם.

מעבירים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק ומפזרים מעל את יתרת התפוחים.

מוציאים את הפירורים (הקראמבל) מהמקרר.

אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות. לאחר 15 דקות, מוציאים בזריזות את העוגות מהתנור ומפזרים מעליהן את הקראמבל. מחזירים לתנור ואופים עוד כ-30 דקות. העוגות מוכנות כשקיסם הננעץ בעוגות יוצא עם פירורים לחים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ