טארט משמשים קיצי מושלם, שמשתעשע עם טעמים מתוקים-מלוחים

מתכון לטארט משמשים מפתה, שמשחק עם הפרי הכתום המתוק-חמוץ וגבינה כחולה ועוקצנית, שלא תוכלו להפסיק לאכול

און משען, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טארט משמשים של און משען
טארט משמשים של און משעןצילום: און משען

אני מת על שוק הכרמל. ימי שישי בו מלאי אופוריה, עמוסים באווירה טובה ואוכל מושלם בכל פינה, ומעבר לכך - הכרמל בשבילי מסמל יותר מכל את החזרה לשגרה. אחרי תקופה כל כך ארוכה בה הסתפקתי במשלוחי אוכל, החלטתי לפנק את עצמי ביום בישולים פתוח. 

התחלתי את הסיבוב של שישי בחנות גבינות, ואחרי שלל טעימות מצאתי גבינה כחולה מדהימה מצרפת, כזאת שזוכרים גם שעה לאחר הטעימה. בזמן שטיילתי חשבתי מה לעשות עם הגבינה הזאת. בשבת המשפחה שלי תגיע לבקר מהצפון ומתחשק לי להכין להם משהו קליל ושמח. נזכרתי בתקופה שגרתי בצרפת - אחת לכמה ימים אני ובת הזוג שלי דאז היינו משתגעים בשווקים של בורדו על יין מקומי, מאפים, גבינות ופירות. החלטתי לשלב את כולם ביחד לכדי ביס מושלם בליווי יין לבן ובהיר שנועד לקיץ, כמו בימים ההם.

טארט משמשים של און משעןצילום: און משען

ממש מול חנות הגבינות עומד דוכן פירות וירקות שאני מכיר, ובזווית העין ראיתי פלטפורמה מלאה במשמשים שהרוכלים התחילו בדיוק לפרוק. טל הבוקר עדיין היה עליהם, והם נצצו בשמש התל אביבית כמו יהלומים קטנים. אני כל כך אוהב משמשים! בכיתה ג' הייתי כוכב הגוגואים בהפסקה, ובכלל, אני חושב שזה פרי לא מוערך מספיק. במבט חטוף קלטתי גם פרחי זוקיני, כל כך יפים וטריים, שהייתי חייב לקחת חבילה הביתה. וכך, נולד טארט המשמשים המלוח-מתוק הנפלא הזה.

טארט משמשים, שקדים, גבינה כחולה ופרחי זוקיני ממולאים במסקרפונה

מצרכים: 

לבצק טארט:

75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 

150 גרם (כוס ועוד כף) קמח לבן 

קורט מלח 

מקל וניל 

50 מ"ל (3-4 כפות) מים 

למלית:

175 גרם חמאה חתוכה לקוביות 

175 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן 

4 ביצים 

175 גרם שקדים טחונים 

כפית תמצית שקדים

200 גרם ריבת משמשים (אפשר ביתית ואפשר קנויה)

לקישוט:

8 משמשים חלוטים וקלופים 

100 גרם גבינת דנה בלו 

4 כפיות ריבת משמשים 

2 כפות מים 

שקדים מולבנים פרוסים לקישוט 

פרחי זוקיני

מסקרפונה

ההכנה: 

בצק טארט:

מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר פרט למים וטוחנים בפולסים עד שמתקבלת תערובת הומוגנית.

מטפטפים את המים עד שמתקבל מרקם של בצק (כל התהליך ממש מהיר על מנת לשמור על הבצק והחמאה קרים), חמישה-שישה פולסים יספיקו.

אוספים את הבצק לכדור ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה. 

לאחר שהתקרר, מרדדים את הבצק לעובי של סנטימטר.

משמנים מעט את התבנית כדי שיהיה קל להוציא את הטארט לאחר האפייה. מסדרים את הבצק המרודד בתבנית וחותכים את הקצוות. מחוררים את תחתית הבצק עם מזלג, על מנת לעזור למים בתוך הבצק להתאדות, כך שלא יתנפח.

תהליך האפייה מתחלק לשני שלבים - אפייה עיוורת ואפייה רגילה.

מניחים נייר אפייה על התבנית עם הבצק, ממלאים באורז או שעועית יבשה כדי להפעיל משקל על הבצק.

אופים את התבנית בתנור בחום של 180 מעלות, כ-15 דקות, עם משקולת הקטניות.

מוציאים את התבנית, מסירים את נייר האפיה והתכולה העליונה ואופים עוד 5 דקות כדי שיהיה עשוי גם מלמטה. חשוב שלא יהיה צבע אפוי לבצק כיוון שהוא חוזר שוב לתנור עם המלית.

מניחים את הקלתית האפויה להתקרר עד שהמלית תהיה מוכנה. 

מכינים את פרחי הזוקיני:

פותחים בעדינות את פרחי הזוקיני וממלאים מסקרפונה, לא יותר מדי, אבל מספיק. טיפ קטן - שקית זילוף תקל על העבודה. מי שלא מחבב פרחי זוקיני בטארט שלו, יכול לדלג על השלב הזה.

מלית משמשים ושקדים:

טוחנים את כל המרכיבים של המלית בבלנדר פרט לריבת המשמשים.

לפני שממלאים את הקלתית בתערובת המוכנה, לוקחים ריבת משמשים ומורחים על תחתית הקלתית בשכבה דקה.

שופכים את המלית פנימה ומשאירים סנטימטר פחות מקצה הטארט, חותכים את המשמשים החלוטים לחצי ומסדרים על שולי הטארט.

בין כל משמש מניחים פרח זוקיני ממולא במסקרפונה, ולבסוף מורחים על כל המשמשים ופרחי הזוקיני ריבת משמשים שדוללה עם קצת מים.

מפזרים שקדים ומפוררים את הגבינה הכחולה מעל המשמשים, וטיפה על הטארט. שימו לב לא להגזים בגבינה הכחולה, טעמו של הטארט צריך להיות מאוזן בין מתוק לבין מלוח.

מכניסים לאפייה לתנור שחומם ל-190 מעלות, מניחים את התבנית במרכז התנור כדי שהסוכר במשמשים לא יישרף ואופים כ-40 דקות.

לאחר שהכל מוכן, נשאר לכם לבחור איזה יין יתאים עם הטארט. אני ממליץ על לילט, ליקר עדין מיין לבן המורכב בעיקר מענבי בורדו. לילט שותים עם קרח והוא משקה קיצי נהדר - ממלאים כוס עם קרח, זורקים פנימה כמה פרוסות של משמש טרי ומוזגים עד קצה הכוס.

__

און משען הוא השף של "מ׳שוגע - מטבח מורשת ישראלי" וחנות ההמבורגר הקטנה בתל אביב

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ