ניחוחות של קיץ: גאלט משמשים של דלאל

שף קונדיטורית תימור לביא לדלאל מגישה מתכון לטארט משמשים צרפתי, שיביא את הקיץ אל המטבח

תימור לביא, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גלאט משמשים של דלאל
גלאט משמשים של דלאלצילום: תימור לביא

גאלט הוא מעין טארט כפרי, אשר מגיע במקור מצרפת. בניגוד לטארט הצרפתי הקלאסי שכפוף לחוקים ולמסורות, הגאלט הכפרי קצת פחות משורטט וניתן לאפייה חופשית (ללא רינגים ותבניות), ומותאם לאפייה ביתית. מכיוון שעודפי הבצק נסגרים ועוטפים את המילוי נוצר מאפה מרשים למראה, ופשוט להכנה.

הגאלט בדרך כלל ממולא בפרי העונה. בקיץ הישראלי טעמו משובח ביותר, עם פירות חמצמצים מעט, המשתלבים בצורה נהדרת עם הבצק - וגם מגיבים מצוין לאפייה. אני בחרתי במשמשים כי הם כאן לתקופה קצרה (מדי) ושווה לנצל בה כל רגע, אבל גם אפרסקים, שזיפים ותאנים יעשו את העבודה. שילבתי במתכון שקדים, אשר מאוד מדגישים את טעמו של המשמש, גם כקרם שקדים שמעשיר את מילוי הגאלט, וגם בתוך הבצק על מנת להוסיף לפריכות שלו. לתוך קרם השקדים הוספתי גבינת ריקוטה שמפחיתה את המתיקות של הקרם ועוזרת להבליט את טעם הפרי.

גאלט משמשים של דלאל

חומרים

לבצק הפריך:

250 גרם (כוס ו-3/4) קמח לבן 
40 גרם שקד טחון 
100 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר 
150 גרם חמאה 
ביצה אחת
קורט מלח 

לקרם השקדים - ריקוטה:

גלאט משמשים של דלאלצילום: תימור לביא

100 גרם חמאה 
100 גרם (חצי כוס) סוכר 
100 גרם שקד טחון 
15 גרם (כף וחצי) קמח 
שתי ביצים
5 מ"ל ליקר אמרטו 
150 גרם גבינת ריקוטה 
ארבעה משמשים (או כל פרי קיץ שאוהבים)

אופן ההכנה:

1. הכנת הבצק הפריך - מכניסים את כל המרכיבים היבשים לקערת מיקסר, מערבבים עם וו גיטרה. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים לקערת המיקסר. מערבבים עד שהחמאה והקמח מתאחדים. לאחר מכן מוסיפים את הביצה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

2. משטחים את הבצק על ניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך שעתיים.

3. הכנת קרם השקדים - בקערת מיקסר מכניסים את החמאה והסוכר ומערבבים עם וו גיטרה עד לקבלת מרקם אוורירי. מוסיפים את הביצה תוך כדי הערבוב. מוסיפים את השקדים הטחונים והקמח ובסוף את ליקר האמרטו. מערבבים עד ליצירת מרקם אחיד וחלק.

4. מכניסים את הקרם למקרר למשך כשעה.

5. מוציאים את קערת הקרם המקורר ומוסיפים את גבינת הריקוטה בתנועה קיפולית.

6. כאשר הבצק קר ומוכן לעבודה מרדדים אותו עם מעט קמח לצורת עיגול בעובי של 3 ס"מ ולקוטר 30 ס"מ.

7. שמים את מלית קרם השקדים והריקוטה במרכז הבצק ומשאירים שוליים רחבים (בערך 8 ס"מ) על מנת שנוכל לקפל את הבצק מעל למלית.

8. חותכים כ-4 פירות לפרוסות ומסדרים אותם על גבי הקרם.

9. בוזקים שכבה דקה של סוכר ומקפלים את שולי הבצק מעל למלית (אין צורך שיכסה את כל המלית).

10. מברישים את הבצק בביצה ובוזקים מעט סוכר על הבצק.

11. מקררים את הטארט למשך כשעה ומחממים תנור ל 170 מעלות.

12. מכניסים את הטארט לתנור ואופים כ-45 דקות עד לקבלת גוון זהוב.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ