מאפינס דובדבנים ושוקולד לבן

מירי רביבו מגישה קינוח עונתי מפתה - מאפינס משגעים המשלבים דובדבנים טריים ושוקולד לבן

מירי רביבו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מאפינס דובדבנים
צילום: SuzanaMarinkovic / Getty Images/

מדהים כמה רבים הדברים שפשוט לא נמצאים במודעות שלנו. אני חושבת ששמתי לב לזה בפעם הראשונה ביסודי, כשלמדתי איזו מילה חדשה באנגלית שבחיים לא שמעתי קודם, ומאז, התחלתי לשמוע אותה בלי סוף. כך גם לגבי מצאי הירקות או הפירות העונתיים בסופר. בטח, אני עושה קניות בסופר מגיל מאוד רך, אבל עד שהתחלתי להתעניין בבישול ואפיה, אף פעם לא הסתכלתי ימינה ושמאלה לבחון מוצרים חדשים ומעניינים על המדף. לא עניין אותי שהשבוע הביאו דלעת ערמונים, חציל מפוספס או פלפל סגול. ולא רק שזה לא עניין אותי, ממש לא הייתי מודעת לקיומם של המוצרים הללו. כיום, כל מוצר עונתי שאני רואה בסופר, ישר מפעיל לי בראש מליון תסריטים ואפשרויות הכנה ומשחק. בשבועות האחרונים המבחר קשה - דובדבנים, פטל, אחרוני המשמשים (שעונתם קצרה להעציב) ועוד רבים וטובים.

דובדבנים יפים וטריים אני לרוב מתקשה להקריב לטובת אפייה, ומעדיפה לאכול אותם ככה - נקי ועסיסי. הפעם התחשק לי לאפות איתם משהו, וכך יצאו מאפינס דובדבנים ושוקולד לבן. אין ספק שהדובדבנים הטריים יצרו מאפה עשיר בטעמים וניחוחות, שהמשומרים בהם אני משתמשת בדרך כלל - לא מצליחים להגיע אליהם. שוקולד לבן ופירות אדומים הולכים נפלא יחדיו, וכך המצב גם במקרה הזה, וקלות ההכנה של המאפינס האלה מאפשרת להם להכנס למערך המתכונים שאפשר להכין במהירות ברגעי חשק למשהו מתוק או כשחברים מודיעים שהם מגיעים, רגע לפני שזה קורה.

הערות וטיפים:

* אם אין לכם דובדבנים טריים, עדיף להשתמש בדובדבנים קפואים מאשר במשומרים.

* אם השתמשתם בדובדבנים טריים, היו מוכנים לכך שהמאפינס יהיו רכים ועסיסיים בפנים, בגלל (או בזכות) הנוזלים שמגירים הדובדבנים.

* חשקה נפשכם בשוקולד מריר או חלב? אין בעיה, פשוט החליפו את הלבן בו. הכמות ואופן הטיפול זהים.

מאפינס שוקולד לבן ודובדבנים (כ-12 מאפינס)
מתכון במקור מכאן

חומרים:

210 גרם (1 וחצי כוסות) קמח תופח
100 גרם (חצי כוס) סוכר
240 מ"ל (1 כוס) יוגורט לבן דל שומן (השתמשתי ביוגורט ביו 3%)
כוס גדושה של דובדבנים טריים (או קפואים)
100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
2 כפות שמן קנולה (כן, רק שתי כפות)
2 ביצים

אבקת סוכר, לפיזור

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים 12 שקעים בתבנית מאפינס או ממלאים אותם בעטרות נייר (מס' 4 או 5). אני גם משמנת וגם משתמשת בעטרות נייר.

2.  בקערה גדולה מערבבים קמח וסוכר יחד. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר מזה.

3. ממלאים את השקעים בתבנית בבלילה (הכי נוח בעזרת שתי כפות), כל שקע צריך להיות מלא עד כ-3/4 מגובהו.

4. אופים כ-20-25 דקות, או עד אשר המאפינס מזהיבים וקיסם הננעץ במרכז אחד מהם יוצא עם פירורים לחים.

5. מצננים כ-5 דקות בתבנית ולאחר מכן מחלצים את המאפינס ומצננים על רשת או על השיש.

6. מפזרים אבקת סוכר ומגישים. המאפינס נשמרים טריים בקופסה אטומה בטמפ' החדר כיומיים-שלושה.

תגיות קשורות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ