פורטוקלופיתה: עוגת עלי פילו יוונית בסירופ תפוזים

המטבח היווני שופע קינוחים שמשלבים קרמים ורפרפות, בצקי פילו והמון דבש ואחת העוגות הבולטות בו היא פורטוקלופיתה - עוגת עלי פילו נוטפת סירופ תפוזים שברחבי יוון מוצאים אותה בכמה גרסאות. מתכון מתוך הספר "גרקו" של צביקי עשת

צביקי עשת ואליאב גולדנברג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פורטוקלופיתה
צביקי עשת ואליאב גולדנברג

חומרים לתבנית בגודל 20X30 ס"מ:

500 גרם עלי פילו טריים או קפואים ומופשרים

1.5 כוסות שמן תירס

1 כוס סוכר

4 ביצים

1 כוס יוגורט סמיך

קליפה מגוררת מתפוז אחד

1 כפית תמצית וניל

1.5 כפיות אבקת אפייה

לסירופ:

1.5 כוסות סוכר

3 כוסות מים

קליפה מגוררת מתפוז אחד

אופן ההכנה:

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית בשמן
  • חותכים את עלי הפילו לרצועות דקות ומניחים בצד
  • בקערה גדולה מניחים את השמן, הסוכר, הביצים והיוגורט ומערבבים. מוסיפים את קליפת התפוז, תמצית הווניל ואבקת האפייה.
  • מוסיפים לקערה את רצועות הפילו ומערבבים, יוצקים את התערובת לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה עדינה ואחידה. אופים בתנור למשך 25 דקות עד להזהבה.
  • מוציאים ומניחים לעוגה להתקרר.
  • כשהעוגה התקררה לחלוטין מכינים את הסירופ: שמים את הסוכר, מים וקליפת התפוז בסיר ומביאים לרתיחה. יוצקים את הסירופ החם מעל העוגה ומניחים לו להיספג לחלוטין לפני שפורסים לריבועים. 

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ