גָלַקטוֹבוריקו: מהקינוחים הטובים ביוון

גלקטובוריקו היא כינוי לפאי עשיר, מהטובים שבקינוחי המטבח היווני. היא מורכבת מפודינג סולת שנח לו בין שתי שכבות של עלי פילו פריכים וספוגים בסירופ סוכר מתובל, בכל מקום עם שינויים זעירים. מתכון מתוך הספר "גרקו"

צביקי עשת ואליאב גולדנברג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גָלַטוֹפּיתה
צביקי עשת ואליאב גולדנברג

החומרים (לתבנית בקוטר 30X20 ס"מ):

1/2 2 כוסות (600 מ"ל) חלב

1/2 כוס + 2 כפות (150 מ"ל) שמנת מתוקה

1 מקל וניל, חצוי לאורכו

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

5 חלמונים

5 כפות גדושות (45 גרם) קורנפלור

1/3 כוס מחוקה (50 גרם) סולת

10 עלי פילו טריים או קפואים ומופשרים

50 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

מכינים את הפודינג - בסיר מבשלים את החלב, השמנת, מקל הווניל וחצי מכמות הסוכר עד לרתיחה. בקערה נפרדת, טורפים את החלמונים, הקורנפלור והסוכר הנותר.

יוצקים את תערובת החלב הרותחת לקערת החלמונים בהדרגה ותוך טריפה מתמדת, ומחזירים את הבלילה לסיר. מוסיפים פנימה את הסולת וממשיכים לבשל תוך טריפה מתמדת עד שעולות בועות והבלילה מסמיכה. מכבים את האש.

מרכיבים את המנה - מניחים דף פילו בתבנית כך ששוליו יגלשו מעבר לדפנות, ומברישים אותו בחמאה מומסת. מניחים מעליו דף נוסף ומברישים גם אותו בחמאה. ממשיכים להניח כך עוד שלושה עלים (סך הכול צריכים להיות שם חמישה עלים). מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים אותה ומסדרים מעליה חמישה עלים נוספים מוברשים גם הם בחמאה מומסת. אוספים את שולי העלים, ומגלגלים אותם פנימה לתוך שולי התבנית.

אפייה - מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-20 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ