מתכון |

עוגה במיקרו בשלוש דרכים לסטלנים ולמי שבמאנצ'יז

אני מתקשה להפסיק להתלהב מהרעיון להקדיש שתי דקות בדיוק כדי לערבב משהו בספל וליהנות דקה וחצי מאוחר יותר מהפיכתו לעוגה מעולה. הנה שלוש אופציות להתלהבות שכזו מתוך הספר "מאנצ'יז: בישול תחת השפעה"

גלעד מאירי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קינוח בספל, למסטולים וגם לכאלה שלא
גלעד מאירי

האמת היא שרוב ההמצאות הקולינריות הכי טעימות ומענגות שלי נהגו תחת השפעה. הקנאביס מחזק את הרוח ההרפתקנית שבי, ומאפשר לי לנסות לברוא שילובים בלתי שגרתיים ולאתגר מחסומים וירטואליים במלאכת היצירה. והרי לבישול יש ערך יצירתי מוסף שמתעלה מעל לצורך הבסיסי במזון.

מטרת המתכונים הבאים היא ייצור אופטימיזציה בין פשטות הביצוע ויצירתיות קולינרית. למשל בשלוש עוגות שנאפות במיקרו.

עוגת אוראו נוטפת שוקולד להכנה במיקרו

¼ כוס שוקולד צ'יפס מריר

3 כפות חלב

¼ כוס קמח

2 עוגיות אוראו מרוסקות, ועוד עוגיות להגשה

¼ כף שמן צמחי

¼ כפית אבקת אפייה

¼ כפית תמצית וניל

קצפת להגשה (לא חובה)

מערבבים שוקולד צ'יפס וחלב בקערה או בספל שמתאימים לשימוש במיקרוגל. ממיסים במיקרוגל בפעימות של 20 שניות. מוציאים ומערבבים את השוקולד לאחר כל סבב חימום עד שהוא נמס לגמרי ומתקבל מרקם אחיד. היזהרו לא לחמם יתר על המידה את השוקולד, כי הוא נשרף בקלות.

מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים עד שהבלילה נעשית אחידה וחלקה.

מבשלים במיקרוגל בחום גבוה במשך 70 שניות.

מפזרים מעל עוד עוגיות אוראו מרוסקות, ומגישים לצד קצפת.

ספל עוגת אגוזי לוז ושוקולד נוטלה להכנה במיקרו

4 כפות קמח

3 כפות אבקת סוכר

2 כפות אבקת קקאו

1 כפית תמצית וניל

½ כפית אבקת אפייה

3 כפות שמנת להקצפה

1 כף שמן צמחי

1 כף ממרח נוטלה

2 כפות אגוזי לוז מרוסקים

מערבבים קמח, אבקת סוכר, קקאו, וניל ואבקת אפייה בספל שמתאים לשימוש במיקרוגל.

טורפים פנימה בהדרגה את השמנת והשמן, עד שהבלילה נעשית חלקה ואחידה.

מניחים את ממרח הנוטלה על הבלילה במרכז הספל ומכסים באגוזי לוז.

מבשלים במיקרוגל במשך 80 שניות, או עד שהעוגה נראית יציבה.

מגישים חם.

עוגת גזר עם מייפל ווניל להכנה במיקרו

לעוגה:

¼ כוס קמח

1 כף אבקת סוכר

1/2 כפית קינמון

¼ אבקת אפייה

קורט מלח

1 כף חלב

1 כף שמן צמחי

1 גזר קלוף ומגורר

לזיגוג מייפל-וניל:

4 כפות אבקת סוכר

30 גרם חמאה ללא מלח מומסת

1 כפית סירופ מייפל טבעי

¼ כפית תמצית וניל

1 כף שמנת להקצפה (אם אין שמנת אפשר להחליף בחלב)

מכינים את העוגה:

מערבבים קמח, אבקת סוכר, קינמון, אבקת אפייה ומלח בספל שמתאים לשימוש במיקרוגל.

מוזגים פנימה בהדרגה את החלב והשמן. מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים היטב.

מבשלים במיקרוגל בחום גבוה במשך 90 שניות.

מכינים את הזיגוג:

מערבבים את כל רכיבי הזיגוג מלבד השמנת. מתחילים לטרוף את הבלילה, ותוך כדי בחישה מתמדת מוסיפים בהדרגה את השמנת. ממשיכים לטרוף את הבלילה עד לקבלת רמת סמיכות רצויה.

מוזגים את הזיגוג בעזרת כפית על עוגת הגזר בעודה חמה. מניחים בצד במשך 2 דקות ומאפשרים לזיגוג לחלחל פנימה.

מגישים חם ומגניב.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ