שיעור בבישול |

קינוחים תאילנדיים למתחילים

לא רק בננה רוטי: גם בשלנים מתחילים יכולים לעשות קינוחים תאילנדיים במהירות ובקלות (רק הצטיידו בחומרי הגלם הנכונים). כתבה שנייה בסדרה

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
קינוחים תאילנדיים
כבוד לטפיוקהצילום: שירן כרמל
הארץ

מתכון לקינוח טאקו סאקו

הטאקו סאקו הוא מעין פודינג תאילנדי המבוסס על טפיוקה והוא אחד מקינוחי הרחוב הנפוצים בתאילנד. בבנגקוק אפשר למצוא אותו נמכר בכוסיות קטנות ושקופות כשפרי או ירק מונח בראשו.

חומרים:

1/2 כוס פניני טפיוקה גודל M

1/4 כוס עמילן טפיוקה

3 כוסות מים

כוס סוכר

קורט מלח

לקרם:

2 כוסות קרם קוקוס

1/4 כוס קמח אורז

1/4 כוס מים

1/4 כוס סוכר

קורט מלח

ההכנה:

מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את פניני הטפיוקה ואת עמילן הטפיוקה.

מבשלים עד שהפנינים הופכות לשקופות.

מוסיפים את הסוכר ומעט מלח ומוזגים לכלי הגשה.

להכנת הקרם:

שמים בסיר את קרם הקוקוס, מעט מלח וסוכר.

בכלי נוסף מערבבים קמח אורז ומים ושופכים לסיר עם הקרם. מבשלים 5 דקות.

שופכים את הקרם על הטפיוקה ומקשטים בפרי עונתי.

אורז דביקצילום: שירן כרמל

מתכון לקאו ניו דאם - אורז שחור דביק

חומרים:

200 גרם אורז שחור דביק

3 כוסות מים

½ כוס סוכר

¼ כפית מלח

100 גרם צימוקים, עדיף מסוג "לונג קונג"

3 כפות קרם קוקוס

ההכנה:

מבשלים את האורז עם מים כ-20 דקות, מוסיפים סוכר, מלח וצימוקים ומבשלים ל- 5 דקות נוספות.

מגישים בכלי זכוכית, ולפני ההגשה יוצקים מעל את קרם הקוקוס.

___

שני המתכונים באדיבות השפית התאילנדית סוואלי אלדר, לאוריינטל פוד

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ