עוגת שכבות שוקולד שתוציא מכולם קריאות וואו

ליום האהבה או ליום הולדת, לאירוע חגיגי או סתם כדי לשפר את המצב רוח, הקונדיטורית מאיה כהן (מקפה ליזלוטה) יצרה עוגת שכבות שוקולד עם שלושה ציפויים שונים שיעשו לכם את היום

מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
ציפוי גבינת שמנת ושוקולד חלב, גנאש שוקולד מריר וסוכריות
עוגת שוקולד. צילום: תומר אפלבאום
מאיה כהן, קונדיטורית אורחת

מי מאיתנו לא אוהב עוגת שוקולד ועוד כזו שמגיעה עם שכבות שמלאות בדברים טובים? בין אם זו עוגת שוקולד אלגנטית עם גבינה ותותים או בכלל שוקולד חלב וסוכריות צבעוניות כמו בילדות, או אולי עוגה למתקדמים שאוהבים לשלב במתוק שלהם קצת מלוח (ואנחנו מדברים על שחיתות של שוקולד עם חמאת בוטנים ובייגלה) שמבחינתי זה הפייבוריט הנצחי, בייחוד עכשיו בשנותיי הבוגרות.

כל עוגה שתבחרו מבין השלוש שמוצעות כאן תיתן לכם את אפקט הוואו כאשר תוציאו אותה לשולחן. זה מתחיל בגלל המילוי היציב שהופך את העוגה הזו לגבוהה מהרגיל וממשיך עם הציפויים, שפשוט אי אפשר להישאר אדיש אליהם. רק יש לעקוב אחר ההוראות ולבחור את הקרם הרצוי.

את העוגה אפשר להכין יום מראש ואפילו רצוי כדי לתת לטעמי הקרם להיספג קצת בעוגה. לצורך העניין הצטיידו בשלוש תבניות קפיציות בקוטר 22 ס"מ או 2 תבניות בקוטר 26 ס"מ.

בתוך כל אחד מאיתנו נמצא אותו ילד קטן שחולם בכל יום הולדת על עוגה מלאה בשוקולד עם קרמים והכי חשוב סוכריות צבעוניותצילום: תומר אפלבאום

מצרכים לעוגות השוקולד

50 גרם חמאה רכה + 100 גרם קמח למריחה על התבניות

360 גרם (כ-2.5 כוסות+ כף) קמח

60 גרם (6 כפות) קורנפלור

100 גרם (כ-3/4 כוס) קקאו

5 גרם (כפית) סודה לשתייה

5 גרם (כפית) אבקת אפייה

5 גרם (כפית) מלח

2 כפות אבקת קפה נמס (לא מגורען)

240 גרם חמאה רכה

300 גרם (כוס וחצי) סוכר לבן

300 גרם (כוס וחצי) סוכר דמררה

1 כפית מחית וניל

4 ביצים

500 מ"ל ריוויון

ההכנה:

מרפדים את תחתית התבניות בנייר אפייה, מורחים בחמאה. מקמחים קלות ומנערים משאריות קמח. שומרים בהקפאה.

מנפים יחד (רצוי פעמיים) את כל האבקות: קמח, קורנפלור, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וקפה.

מקציפים חמאה, וניל ו-2 סוגי סוכר לקצף בהיר ותפוח. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות הקערה מספר פעמים.

מוסיפים ביצים בהדרגה, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מוסיפים ביצים רק כאשר הכמות הנוספת נטמעה בתערובת. במהלך ההקצפה מנקים את דפנות הקערה מספר פעמים.

מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים את החומרים היבשים וריוויון לסירוגין. בשלב זה יש להימנע מערבוב יתר – רק עד שהתערובת אחידה.

מחלקים את התערובת בין התבניות. אופים ב-170 מעלות כ-30 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.

מצננים היטב, מחלצים מן התבניות ועוטפים כל עוגה בניילון נצמד. מקפיאים עד לציפוי – הכי נוח לצפות עוגה קפואה.

מניחים את אחת השכבות על מגש לעוגה. מורחים שכבה דקה מהקרם שבוחרים ומפזרים מעל תוספות. מניחים עוד שכבת עוגה וחוזרים על התהליך.

מורחים שכבה דקה של קרם על השכבה העליונה של העוגה ועל הדפנות. מצננים היטב.

מצפים את השכבה העליונה והדפנות בשכבה נוספת ומקשטים.

צילום: תומר אפלבאום

שלושה ציפויים על בסיס גבינת שמנת

הקינוח שלטעמי הכי טעים זה תותים עם קצפת או שמנת חמוצה. כאשר חשבתי על השילוב של התותים עם השוקולד, הקצפת הוחלפה באופן טבעי בגבינת שמנת, עשירה שתדע לעמוד בעומס של עוגת השוקולד ולשמור על היציבות.

משהו בחמיצות-מתקתקות של התותים גורם לעוגה להיות קלילה יותר וכמובן לתת את אפקט הוואו בזכות התותים האדומים.

צילום: תומר אפלבאום

ציפוי גבינת שמנת ותותים

450 גרם גבינת שמנת (2 חבילות) בטמפרטורת החדר (רצוי פילדלפיה)

250 גרם חמאה רכה

2 כפיות מחית וניל

900 גרם (7.5 כוסות) אבקת סוכר

תותים פרוסים

הכנת הציפוי:

במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים גבינת שמנת למרקם חלק ואוורירי.

מוסיפים חמאה ווניל ומעבדים עד שאחיד.

מוסיפים אבקת סוכר בהדרגה עד למרקם חלק ואחיד.

ציפוי גבינת שמנת ושוקולד חלב, גנאש שוקולד מריר וסוכריות

מי מאיתנו לא אוהב עוגת שוקולד ועוד כזו שמגיעה עם שכבות שמלאות בדברים טוביםצילום: תומר אפלבאום

בתוך כל אחד מאיתנו נמצא אותו ילד קטן שחולם בכל יום הולדת על עוגה מלאה בשוקולד עם קרמים והכי חשוב סוכריות צבעוניות.

אם העוגה מיועדת למבוגרים ולא לילדים, הייתי מחליפה בציפוי את השוקולד לשוקולד מריר ולא חלב, כדי לעדן את המתיקות, שבדרך כלל ילדים יאהבו יותר ואילו מבוגרים יעדיפו מתיקות עדינה יותר.

חומרים:

500 גרם שוקולד חלב

1 ק"ג גבינת שמנת

200 גרם (כוס ו-2/3) אבקת סוכר

200 גרם שוקולד מריר

200 מ"ל (3/4 מכל) שמנת מתוקה

סוכריות לעוגה

הכנת הציפוי:

ממיסים שוקולד חלב בבאן מארי.

במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים גבינת שמנת למרקם חלק ואוורירי.

מוסיפים שוקולד חלב מומס, מוסיפים אבקת סוכר בהדרגה עד למרקם חלק ואחיד.

הכנת הגנאש:

ממיסים יחד שוקולד ושמנת מתוקה בבאן מארי.

מצננים עד למרקם יציב אבל עדיין נוזלי, יוצקים על העוגה המצופה לאחר קירור ומקשטים.

ציפוי חמאת בוטנים, שוקולד בייגלה

מבחינתי כאשר אומרים לי להכין עוגת יום הולדת למישהו אהוב ותאמינו לי שאומרים לי, זו העוגה שאבחרצילום: תומר אפלבאום

לאמיצים שביניכם, אלו שאוהבים להעז או אלו שאוהבים שילוב של מתוק עם מלוח, זו העוגה המושלמת: חמאת בוטנים עם שוקולד ובייגלה. מבחינתי כאשר אומרים לי להכין עוגת יום הולדת למישהו אהוב ותאמינו לי שאומרים לי, זו העוגה שאבחר.

במקרה של עוגת השוקולד, חמאת בוטנים ובייגלה, את קישוט הבייגלה אני ממליצה להוסיף לפני ההגשה על מנת שהבייגלה לא יתרכך מהלחות במקרר.

חומרים:

300 גרם (2 כוסות) חמאת בוטנים חלקה

300 גרם גבינת שמנת

100 גרם (חצי כוס) סוכר

500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מכלים)

200 גרם שוקולד מריר

200 מ"ל (3/4 מכל) שמנת מתוקה

לפיזור בין השכבות וקישוט:

100 גרם (3/4 כוס) נטיפי חמאת בוטנים ריסס

100 גרם שוקולד חלב קצוץ

בייגלה קצוץ לפיזור בין השכבות + שלם לקישוט העוגה

הכנת הציפוי:

מערבבים בקערה חמאת בוטנים, גבינת שמנת וסוכר למרקם אחיד.
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים בעדינות לתערובת הגבינה.

הכנת הגנאש:

ממיסים יחד שוקולד ושמנת מתוקה בבאן מארי, מצננים עד למרקם יציב אבל עדיין נוזלי. יוצקים על העוגה המצופה לאחר קירור ומקשטים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

כתבות מומלצות

נערים יהודים וערבים משחקים כדורגל ליד חומות העיר העתיקה בירושלים, שנות ה–20

בית"ר ירושלים, שמאלנים: הצד המפתיע של תולדות הכדורגל בארץ

קינוח שבועות בהשראת קנולי

עם כל הכבוד לעוגת גבינה, לכו על קינוח מופרע לשבועות

משתזפים ביום שמשי בפראג. חשיפה לשמש קשורה לירידה בתחלואת לב וסוכרת

מתברר שחשיפה לשמש תורמת לנו בדרכים שלא היינו מעלים על הדעת

ביתו של אריה ברק בחיפה  
חיפה
בית
עיצוב פנים

"קניתי כאן דירה, ואז עוד אחת ועוד אחת - וחיברתי אותן לבית אחד"

רבקה מיכאלי. "שייגמר בבדיחה ונלך הלאה"

"יש בי איזו חולשה לשוויון ולצדק. אני לא מקבלת את זה שעניי עירך קודמים"

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ

כתבות שאולי פספסתם

בתביעה נכתב כי הראיון כולו "התנהל בצורה שאינה מכבדת או רצינית״ כלפיה

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

ריי דליו

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

ישראל פישר

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

מפגינים נגד יוקר המחיה מול בית הנשיא בסרי לנקה

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?