מתכון לבננה לוטי כמו בתאילנד

מתגעגעים לחופשה בתאילנד? קינוח הרחוב התאילנדי הפופולרי יעורר בכם זכרונות לבנגקוק. מעכשיו תוכלו להכין בננה לוטי בקלות גם בבית לפי המתכון של השף מידד סטסינסקי

מידד סטבינסקי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
בננה רוטי
רוט או לוטי, לא חשוב. העיקר שזה ממכרצילום: מידד סטבינסקי
מידד סטבינסקי, שף אורח
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
5 סועדים
זמן בישול:
25 דקות

אחד הדברים הזכורים לרובנו יותר מכל מימי החופש העליזים בחופי תאילנד היא כמובן הבננה לוטי (רוטי, ליתר דיוק). כולנו זוכרים את מוכר הלוטי מקפיץ ומשטח, מותח ופותח בווירטואזיות את הבצק על פני משטח נירוסטה חם ומטגן אותו עם תועפות חמאה (לרוב זו דווקא מרגרינה) ובננה חמה, ומפזר מעל לכל שוקולד נוטלה ומפלי חלב ממותק.

במשך שנות מגוריי הרבות בתאילנד פיזזתי בין דוכני מזון ולוטי רבים ברחבי האיים ובבנגקוק, בניסיון להתחקות אחר המתכון המושלם שיתאים לעם היושב בציון. לבסוף הגעתי למסקנה שאת הטכניקה כבר יש לנו כאן בישראל, ואנחנו משתמשים בה בכל שנה דווקא במימונה, עם המופלטה. בצק הלוטי מגיע מהמטבחים המוסלמים של דרום מזרח אסיה, ונאכל בצורתו המקורית ללא מילוי או המתקה, כארוחת בוקר או כתוספת לטבילה בתבשילי קארי מהבילים. את צורתו הנפוצה ביותר קיבל בעקבות גלי התיירים ששטפו את תאילנד, והתוצאה - מופלאה.

לפניכם מתכון קל שאפשר להכין בכל בית. בזכות החומץ שנוסף לבצק מתקבל בצק אלסטי וקל להכנה שאינו דורש תפיחה ארוכה.

רכיבים

לבצק:

1/2 קילו קמח לבן
10 גרם מלח (1/2 כפית שטוחה)
12 גרם חומץ (1 כף מלאה)
250 מ"ל מים בטמפרטורת חדר

לטיגון ומילוי:

שמן צמחי (רצוי תירס)
כ-5 בננות (בהתאם לכמות הסועדים וכדורי הבצק שהתקבלו)
כ-5 ביצים

להגשה:

חלב מרוכז
תוספות אפשריות: ממרח נוטלה, בוטנים גרוסים, שבבי קוקוס או דבש

הוראות הכנה

מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים במשך 5 דקות, עד שמתקבל בצק רך, נעים וחלק. יוצרים כדור גדול, מניחים אותו בקערה, מכסים ונותנים לו לנוח במשך כ-10 דקות.

חותכים את הבצק לחתיכות בגודל כדור פינג פונג, מכסים אותן במגבת ונותנים להן לנוח כ-20 דקות נוספות.

מניחים על משטח העבודה נייר אפייה, ומשמנים אותו קלות. משטחים עליו כדור בצק אחד בכל פעם, ובעזרת ידיים משומנות פותחים את הבצק עד שמתקבלת יריעה דקיקה - בדומה לרידוד בצק למופלטה. אם מתקשים, ניתן לכסות את פיסת הבצק בנייר אפייה נוסף ולרדד באמצעות מערוך.

טורפים ביצה בקערה. פורסים בננה בשלה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומערבבים בקערה יחד עם הביצה.

מחממים מחבת טפלון רחבה ככל האפשר על להבה נמוכה, ומשמנים אותה עם כמות מכובדת של שמן תירס. את יריעת הבצק הופכים על המחבת עם נייר האפייה התחתון, כשהוא פונה כלפי מעלה. מסירים את הנייר בעדינות.

שופכים את תערובת הבננות והביצים למרכז יריעת הבצק. באמצעות מקלחיים, מקפלים בזהירות את הבצק פנימה, ליצירת ריבוע, כך שיכסה את מילוי הבננות ושדפנות הבצק יחפפו זו לזו.

לוחצים קלות על הבצק בעזרת המלקחיים או כף טיגון כדי להדק את הריבוע, וממשיכים לטגן עד הזהבת הבצק. הופכים את הבצק ומטגנים מצד שני.

חוזרים על הפעולה במידת הצורך, עד שמתקבל בצק זהוב ופריך משני צידיו.

מוציאים את הבצק לצלחת הגשה כשצדו המקופל כלפיי מטה. יוצקים מעט חלב מרוכז מעל, ומגישים חם. ניתן להוסיף גם ממרח נוטלה, בוטנים גרוסים או קוקוס ודבש, לפי הטעם.

מידד סטבינסקי התגורר בתאילנד במשך שנים רבו וכעת הוא שף מסעדת "דלי אסיאתי" בהוד השרון

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ