מתכון לעוגיות טחינה רכות ונימוחות

עוגיות טחינה שאחריהן לא תוכלו לאכול אף עוגיית טחינה אחרת. מתכון של הקונדיטורית מאיה כהן מקפה ליזלוטה בתל אביב

מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עוגיות טחינה
עוגיות טחינהצילום: מגד גוזני
מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל

העוגיות האלה מלוות אותי מיום הפתיחה של בית הקפה. הן רכות ונימוחות עם טעם מעודן של טחינה, ולא מתוקות מידי. יש לנו לקוחות קבועים שמזמינים רק את העוגיות האלה, ואם במקרה הן נגמרות, מסרבים לכל סוג אחר.

במתכון עם כל כך מעט מרכיבים, החשיבות והטעמים של כל פרט מורגשים היטב, לכן אני ממליצה במיוחד להשתמש בטחינה שאתם אוהבים (אני משתמשת לאפייה בטחינה אל ארז, שהיא יחסית ניטרלית בטעמה) ובמחית וניל איכותית עם גרגרים.

רכיבים

200 גרם (כוס) סוכר
250 גרם (כוס ועוד כף) טחינה גולמית
200 גרם חמאה רכה
1 כפית מחית (או תמצית) וניל איכותית
400 גרם (2 כוסות ו-3/4) קמח
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
5 גרם (כפית) מלח

הוראות הכנה

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, טחינה, סוכר ווניל עד לקבלת תערובת אחידה.

מנפים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח.

מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבבים רק עד לקבל תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת למקרר לכחצי שעה, עד שהיא מתייצבת ונוחה לעבודה.

מכדררים את התערובת לעוגיות קטנות ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם התערובת מעט דביקה, מומלץ להרטיב מעט את הידיים לפני שמגלגלים את העוגיות.

אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, העוגיות מזהיבות מעט ונשארות בהירות.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ