מאפה עם קרם תותים ושוקולד לבן ברוטב תותים
מאפה בצק עלים שמזכיר ופל חמאתי ומרהיב בכלום עבודה

החמאה נמסה בחום התנור ועלעלי הבצק נפרדים זה מזה ויוצרים דפים אווריריים, תפוחים ומתפצפצים בפה. כדי ליצור עלים צפופים ופריכים כמו ופל, אופים את בצק העלים תחת תבנית אפייה, המשמשת כמשקולת.
רכיבים
לרוטב תותים:
1 סלסילה (500 גרם) תותים שטופים ומיובשים
1/4 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון טרי
1 כף ליקר תפוזים
לקרם תותים ושוקולד לבן:
1/2 כוס רוטב תותים
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן קצוץ
למאפה-ופל:
500 גרם בצק עלים
מעט קמח
להגשה:
8 תותים פרוסים לפרוסות דקות
הוראות הכנה
הכנת רוטב התותים:
מרסקים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון למרקם חלק. שומרים במקרר.
הכנת הקרם:
מחממים שמנת בסיר ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. מעבירים למקרר ללילה.
למחרת מוסיפים 1/2 כוס מרוטב התותים הקר לתערובת השוקולד ומקציפים לקרם חלק. שומרים במקרר.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
הכנת המאפה-ופל:
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים את הבצק בנייר אפייה ומניחים מעליו תבנית אפייה.
אופים 40 דקות. מסירים את התבנית העליונה ואת נייר האפייה העליון ואופים 10-15 דקות נוספות, עד שהבצק שחום. מוציאים ומצננים היטב.
מניחים על גבי קרש חיתוך, וחותכים בסכין מסור למלבנים בגודל 10X15 ס”מ.
הרכבת המנה:
מניחים מלבן בצק עלים על כל צלחת, מזלפים קרם תותים ושוקולד ומקשטים ברוטב תותים ופרוסות תותים.
כתבות מומלצות

דלתות מסתובבות: הנוטש, החוזרת באופן חלקי והיושב על הגדר
סין עשויה לנצח במלחמה באוקראינה, אלא אם המערב יתאחד מולה

סמי ברדוגו מנוכר להומוסקסואליות, למזרחיות ולחיים עצמם

לא מת, לא גוסס, ולא בבית חולים: תיק 4000 חי ונושם

נילחם על זכותו של כל יהודי לקלל את האמ־אמא של כל ערבי
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
