ספוליאטלה אמרנה: מאפה ממולא בצורת צדף
גרסה קלה יותר להרכבה מהמתכון המקורי. הקסם הוא בניגוד שבין הקרמל המתפצח שעוטף את המאפה ובין המילוי הרך
רכיבים
600 גרם בצק עלים
40 גרם חמאה רכה מאוד
70 גרם דובדבני אמרנה
2 כפות סוכר
לקרם הפטיסייר:
1/2 כוס חלב
1/2 מקל וניל חצוי ומגורר
1 חלמון ביצה
2 כפות סוכר
1 כף קורנפלור
1 כף קמח
הוראות הכנה
1. הכנת קרם פטיסייר: מרתיחים את החלב עם מקל הווניל המגורר. טורפים את החלמון והסוכר, מוסיפים את הקורנפלור ואת הקמח וטורפים היטב.
2. כשהחלב רותח שופכים אותו תוך כדי ערבוב לתערובת החלמון והסוכר, מסננים ומחזירים לסיר לבישול על האש. מערבבים במטרף ערבוב עד שהקרם מסמיך ומתחיל לבעבע. מבשלים כשתי דקות ומסירים מהאש.
3. משטחים את קרם הפטיסייר על גבי מגש עטוף בניילון נצמד ומכסים מעל בניילון נצמד כדי למנוע היווצרות קרום. מכניסים למקרר לקירור.
4. הרכבת המנה: מרדדים את הבצק למלבן בעובי 3 מ"מ וברוחב 25-30 ס"מ. מורחים על הבצק שכבה שקופה של חמאה רכה. מגלגלים לרולדה וחותכים פרוסות בעובי 2-3 ס"מ.
5. משכיבים כל פרוסה על השיש ומרדדים שוב עד קבלת משטח בצק אובאלי בעובי 2-3 מ"מ. מזליפים בצד אחד של הבצק מעט קרם פטיסייר ומניחים מעט דובדבני אמרנה קצוצים.
6. מקפלים את הבצק על עצמו ליצירת כיסון ומהדקים את השוליים. טובלים את הכיסנים בסוכר ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה.
7. אופים בחום של 180-190 מעלות עד השחמה וקרמול חלקי של הסוכר.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

דלתות מסתובבות: הנוטש, החוזרת באופן חלקי והיושב על הגדר

סמי ברדוגו מנוכר להומוסקסואליות, למזרחיות ולחיים עצמם

לא מת, לא גוסס, ולא בבית חולים: תיק 4000 חי ונושם

נילחם על זכותו של כל יהודי לקלל את האמ־אמא של כל ערבי
כשמתח בשטחים ומצעד הדגלים נפגשים, נוצרים תנאים לסערה מושלמת
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
