אננס צלוי בקרמל רום
הצלייה של האננס בקרמל עם תיבול וניל ורום הופכת אותו לממתק מענג. הגישו אותו עם גלידה והרי לכם קינוח מושלם
רכיבים
1 אננס גדול ובשל חתוך לרבעים עם הקליפה
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/4 כפית תמצית וניל
1/2 כוס רום כהה
הוראות הכנה
1. מחממים סיר יבש על אש בינונית, מוסיפים מעט מהסוכר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהוא מתקרמל.
2. מוסיפים בהדרגה עוד ועוד סוכר ומערבבים עד שכל הסוכר הופך לקרמל. מסירים מהאש ומוסיפים בזהירות את המים ללא ערבוב. מחזירים לאש נמוכה ומערבבים עד שהקרמל נמס מחדש. מסירים מהאש, מוסיפים את הווניל והרום ומערבבים בעדינות.
3. מחממים תנור ל־200 מעלות, מניחים את רבעי האננס בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוזגים מעל את הקרמל, עוטפים ברדיד אלומיניום, מניחים כוס מים בכלי בתחתית התנור ואופים כ־10 דקות.
4. מסירים את רדיד האלומיניום, מסובבים את התבנית ואופים כ־10 דקות נוספות ללא כיסוי עד שהאננס צלוי. מצננים.
5. לפני ההגשה, מפרידים את בשר האננס מהקליפה, מוזגים מהקרמל שבתחתית התבנית על האננס ומחממים שוב.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

דלתות מסתובבות: הנוטש, החוזרת באופן חלקי והיושב על הגדר

סמי ברדוגו מנוכר להומוסקסואליות, למזרחיות ולחיים עצמם

לא מת, לא גוסס, ולא בבית חולים: תיק 4000 חי ונושם

נילחם על זכותו של כל יהודי לקלל את האמ־אמא של כל ערבי
כשמתח בשטחים ומצעד הדגלים נפגשים, נוצרים תנאים לסערה מושלמת
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
