עוגה בחושה עם קרם וניל ואגסים ביין אדום

בתוך העוגה מסתתרת שכבה של קרם וניל, שמתגלה רק אחרי שפורסים את העוגה. האגסים המבושלים מוסיפים עסיסיות וצבע

מיכל מיכאלי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מיכל מיכאלי
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
1:30 שעות
עוגה בחושה עם קרם וניל ואגסים ביין אדום.צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

רכיבים

לקרם וניל:

2 חלמונים

1 חלבון

3 כפות סוכר

20 גרם (2 כפות שטוחות) קורנפלור

300 מ”ל (¼1 כוסות) חלב

1/4 מקל וניל חצוי לאורכו (אפשר להחליף בחצי כפית תמצית וניל)

לאגסים ביין אדום:

4 אגסים ירוקים קשים, קלופים וחתוכים לשמיניות

375 מ”ל (½1 כוסות + כף) יין אדום יבש

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

1 תרמיל הל מעוך

1 פלפל אנגלי

1/2 מקל וניל חצוי לאורכו (או כפית תמצית וניל)

לעוגה:

550 גרם (¾2 כוסות) סוכר

300 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

8 ביצים מופרדות

1/2 מקל וניל רק הגרגירים (או כפית תמצית וניל)

120 מ”ל (1/2 כוס) חלב

400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח

2 כפיות אבקת אפייה

לשטרויזל:

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

100 גרם (2/3 כוס + כף) קמח

90 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

הוראות הכנה

1. הכנת קרם וניל: טורפים חלמונים, חלבון, כף סוכר וקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מביאים לרתיחה חלב, וניל ואת יתרת הסוכר. יוצקים כ-1/3 מתערובת החלב לתערובת החלמונים (השוואת טמפרטורות), מערבבים ומסננים את התערובת חזרה לסיר. מבשלים על להבה נמוכה כשתי דקות תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה.

3. מוציאים את מקל הווניל, אם משתמשים במקל, מעבירים לקערה נקייה ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד. מעבירים למקרר ללילה.

4. הכנת אגסים ביין אדום: מניחים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות עד שהאגסים רכים. מעבירים למקרר ללילה. אפשר לסנן את הרוטב ולבשל אותו עד שמצטמצם בחצי ומסמיך. שומרים בכלי אטום במקרר.

5. הכנת העוגה: מקציפים שתי כוסות סוכר וחמאה במיקסר לתערובת קרמית. מוסיפים חלמונים ווניל עד שנבלעים בתערובת. יוצקים חלב בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת מסה אוורירית ובהירה. מעבירים לקערה נקייה ומשהים בצד.

6. בקערה נפרדת מקציפים חלבונים ואת יתרת הסוכר (3/4 כוס) לקצף יציב. מקפלים את החלבונים לתערובת החמאה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.

7. הכנת שטרויזל: מניחים את חומרי השטרויזל בקערה ומערבבים בידיים רק עד לקבלת פירורים. שומרים בכלי אטום במקפיא עד השימוש.
8. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים שתי תבניות.

9. הרכבת העוגה: יוצקים את תערובת העוגה עד מחצית גובה התבניות ומזלפים פס בעובי 5 ס”מ של קרם וניל במרכז בלי שייגע בדופן התבנית. יוצקים את יתרת התערובת על הקרם. מסדרים את האגסים בעמידה, כך שהם יבלטו מעט, ומפזרים שטרויזל.

10. אופים כ-45 דקות עד שהעוגה יציבה למגע ומוציאים מהתנור.

11. מצננים היטב ורק אז מחלצים מהתבנית. שומרים במקרר עד שלושה ימים. מגישים בטמפרטורת החדר.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

כתבות מומלצות

נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים. דרעי היה ונשאר המורה הרוחני שלו

לא מת, לא גוסס, ולא בבית חולים: תיק 4000 חי ונושם

יצחק לבני, 2016

מדובר בכישרון מפתיע של סופר גדול. זה הספר שאני הייתי רוצה לכתוב

תדי כץ, מתוך "טנטורה". עבר לדבריו שורת אירועים מוחיים בעקבוץ המאורעות

פעם נוספת, ההשתקה היא אותה השתקה

נעה ודוד שיסל. בזכות הסרט צבי בהחלט מאוד נוכח

"שואלים אם יש קשר לשיסל. אני אומר שאני הבן שלו, וישר עולה חיוך"

ויטמינים ותוספים בחנות פארם

כן, מדובר בסוג של אובססיה. זו רשימת תוספי המזון שאני לוקחת

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ

כתבות שאולי פספסתם

בתביעה נכתב כי הראיון כולו "התנהל בצורה שאינה מכבדת או רצינית״ כלפיה

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

ריי דליו

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

אפליקציית קלארנה. החברה נמצאת במגעים לגיוס סבב חדש לפי שווי שנמוך בכ-30% מהשווי שקיבלה לפני שנה בלבד

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

בניין דירות בחולון

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית