טארטלט משמש וריקוטה מבצק שקדים
טארטלטים יפהפיים, שמיועדים למי שאוהב מתיקות עדינה. אפשר גם להכין גרסה מזרח תיכונית זריזה מאטריות קדאיף
רכיבים
לקלתית:
315 גרם (שתיים ורבע כוסות) קמח
קורט מלח
85 גרם (כוס) שקדים מולבנים טחונים דק
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 חלמון
למלית:
375 גרם (1.5 מכלים) גבינת ריקוטה לא מומלחת
3 חלמונים
1/4 כוס ריבת משמש
1-2 כפות סוכר (לא חובה)
8 משמשים חצויים, מגולענים וחתוכים לפרוסות
לזיגוג:
ריבת משמש
הוראות הכנה
הכנת הקלתית:
מערבלים את כל החומרים למעט ביצה וחלמון במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים לבצק אחיד. אם צריך, מוסיפים כף קמח או מים לקבלת מרקם חלק (לא יבש מדי ולא דביק מדי). עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
מחממים תנור ל-170 מעלות. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק. קורצים עיגולים גדולים מעט מקוטר התבניות ומשטחים בתבניות על הבסיס והשוליים. מעבירים למקפיא ל-20 דקות עד שהבצק מתקשה.
אופים את הקלתיות כ-12 דקות עד שהבצק אפוי אך טרם הזהיב. מצננים לטמפ’ החדר ומשאירים את התנור פועל.
הכנת המלית:
מערבבים בקערה ריקוטה, חלמונים, ריבה וסוכר (אם רוצים). מניחים כשתי כפות מלית על כל קלתית ומסדרים מעל פרוסות משמשים.
אופים כ-10 דקות עד שהמלית מתייצבת. מצננים מעט ומעבירים למקרר לשעה.
הכנת הזיגוג:
מחממים מעט ריבה (אפשר במיקרו) ומברישים את המשמשים בזיגוג.
שומרים מחוץ למקרר ומגישים באותו יום.
כתבות מומלצות

החבילה מתעכבת: למה הרחפנים של אמזון עוד לא סיפקו את הסחורה

משחקים עם קראק פאי: ארבעה מתכונים לעוגה הממכרת

סוף סוף יש סיבה לעצור ולהביט בבית הבאר ברחוב הרצל

מה ההבדל בין כתמי שמש לנמשים ומה גורם להם?

ל"ישראל השנייה" מגיע דיון רציני יותר, ובעיקר כזה שמבוסס על אמת
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
