שוט של פנקוטה קוקוס ופנקוטה קפה והל

פנקוטה על בסיס שמנת מתוקה, עם דאווין גדול שעושה פטנט קטן לקישוט כוס ההגשה

קרין גורן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שוט של פנקוטה קוקוס ופנקוטה קפה והל.
שוט של פנקוטה קוקוס ופנקוטה קפה והל.צילום: רונן מנגן, סגנון: רותם ניר
קרין גורן
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
1 שעה+4 שעות צינון

בחרתי לשלב שתי שכבות של צבעים וטעמים (קוקוס, וקפה והל), אבל אפשר גם רק שכבה אחת, אם אין לכם זמן או חשק להשקיע (כי דרוש זמן קירור בין שכבה לשכבה).

רכיבים

לפנקוטה קפה והל:

1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה

1/2 כוס (120 מ”ל) קפה שחור עם הל חזק מוכן ומסונן ממשקעים

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

4 גרם (1 עלה או ½1 כפיות אבקה) ג'לטין

2 כפות (30 מ”ל) מים קרים

לפנקוטה קוקוס:

1 כוס חלב קוקוס

1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

4 גרם (1 עלה או ½1 כפיות אבקה) ג'לטין

2 כפות (30 מ”ל) מים קרים

לקישוט הכוסיות:

קערית עם כף גלוקוזה (אפשר גם סירופ תירס או דבש) לטבילת שולי הכוס

קערית עם קוקוס

מעט ליקר פינה קולדה (לא חובה) - כפית לכל כוסית

הוראות הכנה

מקשטים את הכוסיות: טובלים כל כוס הפוכה בגלוקוזה רק בקצה השוליים. טובלים מיד בקוקוס ומנערים, כדי שעודפי הקוקוס ינשרו. מניחים את הכוסות על מגש או צלחת ישרה, ומוודאים שיש מקום במקפיא להכניס את המגש.

הכנת שתי התערובות (בנפרד):

מתחילים עם הפנקוטה, שתהיה בתחתית כל כוס (כי היא צריכה זמן להתייצב ולהתקשות לפני שיוצקים מעליה את השכבה השנייה). אני בחרתי לתחתית את הפנקוטה קפה והל, אבל אפשר להחליף את הסדר.

הכנת פנקוטה קפה והל:

מביאים שמנת מתוקה עם קפה מוכן וסוכר לסף רתיחה (רק כדי להמיס את הסוכר). מסירים מהאש ומצננים מעט.

ממיסים את הג'לטין: אם משתמשים בעלים – משרים בקערה עם הרבה מים קרים לחמש דקות, סוחטים את העלים ומוסיפים אותם לתערובת השמנת (לא משתמשים במים). אם משתמשים באבקה – מפזרים אותה על קערית עם שתי כפות מים ומניחים לגרגרים לתפוח. מחממים כמה שניות במיקרוגל, עד שמתקבלת תערובת חלקה (היזהרו מרתיחה), ומוסיפים לתערובת השמנת.

מעבירים לקנקן ומוזגים ממנו שכבה של פנקוטה לכל כוס. מעבירים את הכוסות בזהירות למקפיא לחצי שעה עד להתמצקות. בינתיים מכינים את השכבה הבאה.

הכנת פנקוטה קוקוס:

מבשלים חלב קוקוס על אש קטנה, עד שכמותו מצטמצמת ל-1/2 כוס (מודדים, זה חשוב). מוסיפים לסיר עם חלב הקוקוס המרוכז שמנת מתוקה וסוכר ומביאים לסף רתיחה (רק כדי להמיס את הסוכר). מסירים מהאש ומצננים מעט.

ממיסים ג’לטין באותו אופן כמו בפנקוטה קפה והל, ומוסיפים לתערובת השמנת. מעבירים לקנקן ומוזגים ממנו שכבה עליונה של פנקוטה לכוסות. מעבירים למקרר לצינון של שלוש-ארבע שעות לפני שמגישים.

הצעת הגשה:

יוצקים כפית פינה קולדה קרה על כל כוס לפני ההגשה.

כתבות מומלצות

מצעד הדגלים באזור שער שכם בשנה שעברה. שוב מתברר שאין דין שמאלן כדין מתנחל

הממשלה וגופי הביטחון מגבים את העבריינים. ואת מי עוצרים? את השמאלנים כמובן

מכוניות במגרש חניה

"זה מה יש. תגיד רוצה או לא רוצה, ותבחר צבע": כך נקבע מחיר המכונית שלכם

פרופ' ינאי עופרן , במעבדת ביולוג'יק דיזיין ברחובות

במעבדה קטנה ברחובות נולד הנוגדן הראשון בעולם שנוצר על ידי מחשב

עדי גרתי

זאת הייתה תשובה מושלמת - כך מסבירים "כיבוש" ב-25 מילים בלבד

אפרת גוש. המאבק לא נשלם

השיר של אפרת גוש נובע מהקרביים של מלחמתה בהתמכרות לאלכוהול

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ

כתבות שאולי פספסתם

בתביעה נכתב כי הראיון כולו "התנהל בצורה שאינה מכבדת או רצינית״ כלפיה

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

ריי דליו

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

ישראל פישר

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

מפגינים נגד יוקר המחיה מול בית הנשיא בסרי לנקה

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?