שוט של פנקוטה קוקוס ופנקוטה קפה והל
פנקוטה על בסיס שמנת מתוקה, עם דאווין גדול שעושה פטנט קטן לקישוט כוס ההגשה

בחרתי לשלב שתי שכבות של צבעים וטעמים (קוקוס, וקפה והל), אבל אפשר גם רק שכבה אחת, אם אין לכם זמן או חשק להשקיע (כי דרוש זמן קירור בין שכבה לשכבה).
רכיבים
לפנקוטה קפה והל:
1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
1/2 כוס (120 מ”ל) קפה שחור עם הל חזק מוכן ומסונן ממשקעים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
4 גרם (1 עלה או ½1 כפיות אבקה) ג'לטין
2 כפות (30 מ”ל) מים קרים
לפנקוטה קוקוס:
1 כוס חלב קוקוס
1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
4 גרם (1 עלה או ½1 כפיות אבקה) ג'לטין
2 כפות (30 מ”ל) מים קרים
לקישוט הכוסיות:
קערית עם כף גלוקוזה (אפשר גם סירופ תירס או דבש) לטבילת שולי הכוס
קערית עם קוקוס
מעט ליקר פינה קולדה (לא חובה) - כפית לכל כוסית
הוראות הכנה
מקשטים את הכוסיות: טובלים כל כוס הפוכה בגלוקוזה רק בקצה השוליים. טובלים מיד בקוקוס ומנערים, כדי שעודפי הקוקוס ינשרו. מניחים את הכוסות על מגש או צלחת ישרה, ומוודאים שיש מקום במקפיא להכניס את המגש.
הכנת שתי התערובות (בנפרד):
מתחילים עם הפנקוטה, שתהיה בתחתית כל כוס (כי היא צריכה זמן להתייצב ולהתקשות לפני שיוצקים מעליה את השכבה השנייה). אני בחרתי לתחתית את הפנקוטה קפה והל, אבל אפשר להחליף את הסדר.
הכנת פנקוטה קפה והל:
מביאים שמנת מתוקה עם קפה מוכן וסוכר לסף רתיחה (רק כדי להמיס את הסוכר). מסירים מהאש ומצננים מעט.
ממיסים את הג'לטין: אם משתמשים בעלים – משרים בקערה עם הרבה מים קרים לחמש דקות, סוחטים את העלים ומוסיפים אותם לתערובת השמנת (לא משתמשים במים). אם משתמשים באבקה – מפזרים אותה על קערית עם שתי כפות מים ומניחים לגרגרים לתפוח. מחממים כמה שניות במיקרוגל, עד שמתקבלת תערובת חלקה (היזהרו מרתיחה), ומוסיפים לתערובת השמנת.
מעבירים לקנקן ומוזגים ממנו שכבה של פנקוטה לכל כוס. מעבירים את הכוסות בזהירות למקפיא לחצי שעה עד להתמצקות. בינתיים מכינים את השכבה הבאה.
הכנת פנקוטה קוקוס:
מבשלים חלב קוקוס על אש קטנה, עד שכמותו מצטמצמת ל-1/2 כוס (מודדים, זה חשוב). מוסיפים לסיר עם חלב הקוקוס המרוכז שמנת מתוקה וסוכר ומביאים לסף רתיחה (רק כדי להמיס את הסוכר). מסירים מהאש ומצננים מעט.
ממיסים ג’לטין באותו אופן כמו בפנקוטה קפה והל, ומוסיפים לתערובת השמנת. מעבירים לקנקן ומוזגים ממנו שכבה עליונה של פנקוטה לכוסות. מעבירים למקרר לצינון של שלוש-ארבע שעות לפני שמגישים.
הצעת הגשה:
יוצקים כפית פינה קולדה קרה על כל כוס לפני ההגשה.
כתבות מומלצות

הממשלה וגופי הביטחון מגבים את העבריינים. ואת מי עוצרים? את השמאלנים כמובן

"זה מה יש. תגיד רוצה או לא רוצה, ותבחר צבע": כך נקבע מחיר המכונית שלכם
במעבדה קטנה ברחובות נולד הנוגדן הראשון בעולם שנוצר על ידי מחשב

זאת הייתה תשובה מושלמת - כך מסבירים "כיבוש" ב-25 מילים בלבד

השיר של אפרת גוש נובע מהקרביים של מלחמתה בהתמכרות לאלכוהול
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
