טארט ריקוטה ואגסים בהשראת מרתה סטיוארט

עוגה בהשראת טארט אגסים בשני צבעים עם קרם שקדים של מרתה סטיוארט. את קרם השקדים מחליף קרם ריקוטה, ואילו השקדים עברו לקלתית

מיכל מוזס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
טארט ריקוטה ואגסים בשני צבעים.
טארט ריקוטה ואגסים בשני צבעים.צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
מיכל מוזס
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
מנות:
2 תבניות מלבניות באורך 34 ס”מ ורוחב 11 ס”מ
זמן בישול:
שעה הכנה +7 שעות במקרר

רוצים לזרז תהליכים? השתמשו באגסים משומרים בסירופ במקום לבשל אגסים ביין, ובבצק עלים במקום בצק פריך.

גיוון: במקום מקל קינמון אפשר לתבל במסמר ציפורן או סרט מקליפת תפוז.

רכיבים

125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

100 גרם (1 כוס + 2 כפות) אבקת סוכר

קורט מלח

2 ביצים בטמפרטורת החדר

245 גרם (¾1 כוסות) קמח

100 גרם (1 כוס) שקדים מולבנים טחונים דק

לאגסים ביין:

3 אגסים קלופים

480 מ"ל (2 כוסות) יין אדום

200 גרם (1 כוס) סוכר

240 מ"ל (1 כוס) מים

1 מקל קינמון

לאגסים בסירופ:

3 אגסים קלופים

720 מ"ל (3 כוסות) מים

200 גרם (1 כוס) סוכר

½ מקל וניל חצוי לאורכו

למלית ריקוטה:

1 מכל (300 גרם) גבינת ריקוטה

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

1 ביצה

הוראות הכנה

מכינים את הקלתית:

מערבלים חמאה, אבקת סוכר ומלח במיקסר עם וו גיטרה לקרם בהיר. מוסיפים ביצים בהדרגה עד שנטמעות בקרם. מוסיפים קמח ושקדים ומערבלים רק עד לקבלת מרקם אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי כ-4 מ”מ ומשטחים בתבניות. מעבירים למקרר לשעתיים נוספות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

אופים את הקלתית אפייה ראשונית כ-12-10 דקות ללא הזהבה ומצננים לטמפרטורת החדר. משאירים את התנור דולק.

מבשלים אגסים ביין:

שמים בסיר את כל החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות ברתיחה עדינה מכוסה למחצה (או פשוט מניחים משקולת קטנה על האגסים בתוך הסיר, כך שיהיו שקועים לגמרי בנוזלי הבישול). מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.

חוצים כל אגס לאורכו (לגובה), מרוקנים את הליבה ומסירים את הקצוות הלא אכילים. פורסים את האגס לאורכו לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ בלי לנתק את הפרוסות מהקודקוד לקבלת צורה של מניפה. מצננים.

מבשלים אגסים בסירופ:

מבשלים את כל החומרים כמו בשלב הקודם ופורסים לצורת מניפה.

מכינים את המלית:

שמים את כל חומרי המלית במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים למרקם חלק.

מרכיבים את הטארט:

מורחים את המלית על הקלתיות ומסדרים מעל את חצאי האגסים לסירוגין (בסירופ וביין אדום) לקבלת שני צבעים.

אופים 15 דקות עד שהקרם מתייצב. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל-3 שעות להתייצבות. שומרים יומיים-שלושה במקרר.

לפני ההגשה

מביאים את הטארט לטמפרטורת החדר.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

כתבות מומלצות

איור: עמוס בידרמן

דלתות מסתובבות: הנוטש, החוזרת באופן חלקי והיושב על הגדר

סמי ברדוגו. "אין לי דמיון"

סמי ברדוגו מנוכר להומוסקסואליות, למזרחיות ולחיים עצמם

נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים. דרעי היה ונשאר המורה הרוחני שלו

לא מת, לא גוסס, ולא בבית חולים: תיק 4000 חי ונושם

מצעד הדגלים באזור שער שכם, בשנה שעברה. מה יחשבו אזרחי ישראל הערבים אם הממשלה תמנע מאזרחי היהודים לחולל ברחבת שער שכם תוך שירת "מוות לערבים", "שיישרף לכם הכפר" ועוד נעימות באותו הסגנון?

נילחם על זכותו של כל יהודי לקלל את האמ־אמא של כל ערבי

יהודים נכנסים לחווארה כשהם מניפים דגלי ישראל, החודש

כשמתח בשטחים ומצעד הדגלים נפגשים, נוצרים תנאים לסערה מושלמת

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ

כתבות שאולי פספסתם

בתביעה נכתב כי הראיון כולו "התנהל בצורה שאינה מכבדת או רצינית״ כלפיה

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

ריי דליו

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

ישראל פישר

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

מפגינים נגד יוקר המחיה מול בית הנשיא בסרי לנקה

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?