מוס שוקולד של החלוצים 3

מקור המראה של המוס הוא בטעות משמחת: אחד הטבחים שעבד על פיתוח המתכון לא קיפל עד הסוף את השמנת אל תערובת השוקולד. התוצאה: מוס שוקולד שונה ומעניין, בטעם ובמרקם

איתן ונונו ונעמה שטרנליכט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מוס שוקולד של החלוצים 3.
מוס שוקולד של החלוצים 3.צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
איתן ונונו ונעמה שטרנליכט
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
4 שעות וחצי

למה לא מערבבים את מוס השוקולד? מקור המראה המשויש של המוס הוא בטעות משמחת: אחד הטבחים שעבד איתנו על פיתוח המתכון לא קיפל עד הסוף את השמנת המוקצפת אל תערובת השוקולד. כשטעמנוט, גילינו שהקיפול החלקי מוסיף חן ועניין לא רק למראה, אלא גם לטעם ולמרקם.

רכיבים

360 מ"ל (½1 כוסות) שמנת מתוקה

45 מ"ל (3 כפות) קוניאק (רצוי הנסי XO או ברנדי איכותי)

180 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר

350 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו

250 גרם (כ-9 יחידות) חלבונים מביצים קטנות וקרות

קורט מלח

40 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו מגורר

להגשה:

חופן קטן פולי קפה כתושים גס במכתש ועלי (לא חובה)

הוראות הכנה

מחממים בסיר 180 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה, קוניאק ו-60 גרם (5 כפות) סוכר תוך כדי ערבוב עד לבעבוע עדין. מצננים לטמפרטורת החדר.

ממיסים שוקולד על בן מארי או במיקרוגל. מוסיפים לשמנת ומערבבים במטרפה למרקם אחיד. מצננים לטמפרטורת החדר.

מקציפים חלבונים ומלח כ-3-4 דקות לקצף יציב. מוסיפים בהדרגה 60 גרם (5 כפות) סוכר ומקציפים 3-5 דקות לקצף חלק ומבריק. מוסיפים מחצית מן הקצף לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות ולאחר מכן את המחצית השנייה.

מקציפים בקערה נפרדת את יתרת השמנת עם 60 גרם (5 כפות) סוכר לקצפת יציבה. מוסיפים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות. מפסיקים בטרם שתי המסות התאחדו, כדי שיישאר מרקם משויש.

עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים את המוס למקרר להתייצבות ל-4 שעות מינימום (המוס יישמר 3-4 ימים במקרר).

אפשר לקרר את המוס ישירות בכוסות, רק לא לשכוח לעטוף כל כוס בניילון נצמד כדי שהמוס לא יספוג ריחות לוואי מהמקרר.

לפני ההגשה, מפזרים מעל שוקולד מגורר ופולי קפה ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

כתבות מומלצות

BW אמזון רחפנים 256

החבילה מתעכבת: למה הרחפנים של אמזון עוד לא סיפקו את הסחורה

קראק פאי הקלאסי של גוז' ודניאל

משחקים עם קראק פאי: ארבעה מתכונים לעוגה הממכרת

פרויקט הרצל 138

סוף סוף יש סיבה לעצור ולהביט בבית הבאר ברחוב הרצל

הדרך הקלה והטובה ביותר להימנע מקרני השמש היא להפחית את החשיפה הישירה

מה ההבדל בין כתמי שמש לנמשים ומה גורם להם?

אבישי בן-חיים

ל"ישראל השנייה" מגיע דיון רציני יותר, ובעיקר כזה שמבוסס על אמת

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ

כתבות שאולי פספסתם

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

אפליקציית קלארנה. החברה נמצאת במגעים לגיוס סבב חדש לפי שווי שנמוך בכ-30% מהשווי שקיבלה לפני שנה בלבד

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

בניין דירות בחולון

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

"כשבאנו לקבל משכנתא לרכישת הבית, התברר שהבעיה לא פשוטה כלל"

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?

המשווקים של פוליסות החיסכון הם סוכני הביטוח, שנהנים מעמלות שמנות

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"