קדאיף פירות קיץ וקצפת
השידוך המרענן הזה כולל פלחי נקטרינות צלויים בדבש מתובל, קצפת ואגוזי לוז

כל פרי קיץ אחר יתאים גם, למשל מנגו.
רכיבים
חומרים ל-4-5 מנות:
200 גרם אטריות קדאיף
70 גרם חמאה מומסת
2 כפות דבש
לנקטרינות:
4 נקטרינות, חתוכות לפלחים
30 גרם חמאה
3 כפות דבש
1 כפית קינמון
1 קורט אגוז מוסקט טחון
להגשה:
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר (לא חובה)
אגוזי לוז גרוסים
הוראות הכנה
הכנת בסיסי הקדאיף:
מערבבים קדאיף, חמאה ודבש בקערה ומפרידים את האטריות באצבעות, כדי שיצופו בתערובת. מסדרים בתבנית בסיסי קדאיף בצורה שאוהבים.
אופים 15 דקות, עד להזהבה יפה ואחידה.
הכנת הנקטרינות:
במחבת, ממיסים חמאה ודבש, מוסיפים תבלינים ופלחי נקטרינות וצולים שלוש דקות עד להזהבה וריכוך קל.
הכנת קצפת:
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר כשלוש דקות, לקצפת יציבה ורכה.
הרכבת המנה:
מסדרים קצפת ופלחי נקטרינות על בסיסי הקדאיף, מפזרים אגוזי לוז גרוסים ומגישים מיד.