עוגיות אמסטרדם: מתכון לעוגיות שהטריפו את המדינה

הן סופר פאדג'יות, סופר שוקולדיות, מצטלמות מושלם לאינסטגרם ומכל העולם עומדים בתור בקונדיטוריה אחת באמסטרדם שמייצרת רק אותן. כעת אתם יכולים להכין אותן בבית

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגיות אמסטרדם של ואן שטאפל
עוגיות אמסטרדם של ואן שטאפלצילום: מאיה כהן, קפה ליזלוטה
סער אהרוני, קונדיטור אורח

כמו באגדה קסומה, הסיפור על עוגיות אמסטרדם מתחיל במאפייה קטנה בבירה ההולנדית, שלקחה את המינימליזם צעד אחד קדימה. מאפיית ואן שטאפל Van Stapele מייצרת רק 3,000 יחידות מסוג אחד בלבד של עוגיות. ואם זה לא מספיק, ללקוחות המקום מותר להזמין עד שבע עוגיות בלבד ביום, מה שיוצר ביקוש אדיר. ההזמנה נעשית רק אחרי עמידה בתור, ולא ניתן לשריין או להזמין מהן מראש (אבלאפשר להתקשר ולברר כמה נותרו). כשהמלאי היומי והטרי נגמר, סוגרים עד ליום העבודה הבא. 

העוגיות המקוריות של מאפיית ואן שטאפל באמסטרדם
העוגיות המקוריות של מאפיית ואן שטאפל באמסטרדםצילום: מאיה כהן, קפה ליזלוטה

אז על מה כל המהומה? מדובר בעוגיות שוקולד סופר פאדג’יות, עם מילוי של פרלין שוקולד לבן שנמס באפייה. כל מילה שאכתוב, לא תצליח לתאר את העוגייה המופלאה הזו. מאז שפרסמתי תמונה של העוגיות הללו, שהכנתי לראשונה לפני כחודש בספונטניות, הבקשות למתכון לא הפסיקו לזרום. עבדתי על המתכון, ושכללתי אותו עד שהגעתי לגרסה הכי קרובה למקור, והכי מוצלחת לטעמי, כדי שאתם לא תצטרכו לטוס לאמסטרדם ולחכות בתור. המלצה שלי, עבדו עם משקל ולא עם כוסות/כפות/כפיות על מנת להגיע למידות הנכונות.

עוגיות אמסטרדם
עוגיות אמסטרדם של סער אהרוניצילום: סער אהרוני

חומרים:

200 גרם (כוס וחצי) קמח
50 גרם (חמש כפות) קקאו איכותי
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
150 גרם חמאה רכה
2 ביצים גודל M
100 גרם סוכר חום בהיר
100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
200 גרם שוקולד חלב או לבן איכותי, קצוץ דק, אבל לא מדי (אפשר להמיר במשקל זהה של שוקולד צ'יפס)
קוביות שוקולד בלונדי, לבן או רובי 

עוגיות אמסטרדם

ההכנה: 

מחממים תנור ל-180 מעלות. התנור צריך לפעול לפחות 10 דקות לפני השימוש בו כדי שיגיע לטמפרטורה המדויקת. בינתיים, מערבבים בקערה את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, המלח והקקאו, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

בקערת מיקסר מעבדים ביחד את החמאה הרכה, הסוכר החום והסוכר הלבן, עד שמתקבלת מסה אחידה, רכה ואוורירית. מוסיפים לתערובת את הביצים, אחת אחת, וטורפים אחרי כל הוספה במהירות בינונית. לבסוף צריכה להתקבל מסה במרקם קרמי. 

מוסיפים לקערת החמאה את תערובת הקמח והקקאו, את השוקולד הקצוץ או השוקולד צ'יפס. מאחדים היטב בעזרת מרית או כף עץ. המסה תהיה דחוסה ועשירה. קורצים מספר זוגי של כדורים במשקל אחיד, ומניחים על נייר אפייה כדי למנוע הידבקות למשטח העבודה.

להרכבת העוגיות לוקחים כדור אחד ביד, משטחים קלות ומניחים עליו קוביית שוקולד. לוקחים כדור נוסף שישמש כמעין “מכסה”, ומניחים מעל הדיסק עם קוביית השוקולד. מגלגלים בין כפות הידיים לצורת כדור מושלם ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים עם כל הכדורים. 

אופים את העוגיות כ-10 דקות. מוציאים מהתנור ונותנים להן להצטנן במשך כמה כמה דקות לפני שאוכלים.

לא לשכוח מהר לצלם לאינסטגרם, לפני שמגש העוגיות מתרוקן (וזה קורה מהר מאוד).

____

עוגיות אמסטרדם

סער אהרוני הוא שף קונדיטור בעל בלוג המתכונים "המטבח של סער"

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ