ניסינו את המתכון לעוגת הביסקוויטים של שרה נתניהו

ובכן, קרין גורן היא לא. הישארי פסיכולוגית

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צילום מסך מתוך אינסטגרם
שרה נתניהו מציגה את עוגת הביסקוויטיםצילום: צילום מסך מתוך אינסטגרם
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין

כמי שנכשלת באמת כישלונות מפוארים במטבח, החל מבישול אורז ועד שניצלים (שלא נדע), דווקא בתחום האפייה - אני יודעת שאני תמיד יכולה ללכת על בטוח ולהכין עוגת ביסקוויטים. זה כל כך קל וכל כך פשוט שאפילו ילדים יכולים להכין אותה. וגם אני. מזל שליושבי ביתי יש חך של ילד בן שלוש. למעשה, זו עוגה כה קלה שהיא שקולה בערך לכדורי שוקולד (גם עם ביסקוויטים בסקאלה), אלה שמכינים עם הילדים הקטנים. אם יש עוגה שתמיד אשמח לרענן את המתכון שלה, זו עוגת ביסקוויטים. הרי לכל בית יש את הגרסה שלו, לא? ואז, בדיוק בזמן, באה הגברת שרה נתניהו. קפצתי כמוצאת שלל רב, רצתי למטבח, שלפתי חומרים והלכתי עמה צעד אחרי צעד. אם אקפוץ לשורה התחתונה, היא הוכיחה שאפילו בקינוח הקל בעולם יש מקום לכישלונות מפוארים. וזה כל כך מדהים, מצחיק ומכמיר לב שאין לנו אלא להשתחוות לה ביראת כבוד. 

הייתי צריכה לחשוד כשזה התחיל במבט המופתע הזה, כשהיא מביטה במצרכי העוגה במה שנראה כמו מפגש בפעם הראשונה. אף על פי שזו, לכאורה, העוגה הקבועה של המשפחה. אחר כך באים המצרכים: שלוש חבילות גבינה 5% עם שלושה מכלי שמנת מתוקה ו"שתי כפיות" סוכר חום. לכאורה בריא יותר מאבקת סוכר, אבל משמעותית יותר גרגירי. ניחא. אבל איפה אינסטנט פודינג. לא הבנתי. אולי יש פה טריק? 

אחרי שטבלנו יחד ביסקוויטים רבים בחלב דל לקטוז 2% שומן וסידרנו בתבנית (כל תבנית?) פנינו לערבב את הגבינה עם הסוכר והשמנת המתוקה במטרפה. גם שם, הייתי צריכה לחשוד כשהסתמן כי הגברת הראשונה אוחזת באינסטרומנט זה הפעם הראשונה, בכזו בתוליות מתוקה. ומשם המשכנו היישר בפעולת מזיגה (של מה שנשאר בבירור עדיין במצב צבירה נוזל) מעל הביסקוויטים. זה יפה שהיא מקציפה שם עם המטרפה הגדולה הזאת ולא נעזרת במיקסר. אבל מתוקה, זה עדיין מים. מפה, כבר הבנתי, העוגה ישר לפח. 

"וואו, עשיתי הפעם כמות גדולה", מופתעת הגברת הראשונה מהעוגה של עצמה ומוסיפה: "אנחנו נחלק למאבטחים וגם לצוות". לפי התוצאה אצלי במטבח, כל שנותר לי הוא רק לרחם על המאבטחים. ועל הצוות. מסכנים. בטח יחטפו על הראש שאף לא אחד מהם התריע וגילה לגברת הראשונה שאולי היה מוטב להקציף את השמנת המתוקה לפני שהופכים אותה לשליכטה מימית על העוגה. 

בהמשך, אחרי השמנת המתוקה נטולת ההקצפה שעברה דוך על שורות הביסקוויטים - עברה שרה למלאכת גירור (במקרה שלה גירוד) שוקולד פרה על הפומפייה. עכשיו כאן, היא השתמשה בפומפייה ננסית ("מזכיר לי את המטבח שהיה לי כשהייתי ילדה, את הכלים של הבובות". חמודה, מטיילת בשבילי הזיכרון). וכאן אנחנו עדים לעוד כישלון מדהים, הפעם במלאכת גירור השוקולדה. "דווקא מצא חן בעיניי", היא חוזרת לאביזר. "פתאום ראיתי במטבח אצלנו פומפייה כזאת עדינה". בשלב הזה תהיתי שמא מכרו לי חתול בשק ואין לי אלא להסיק כי זו הפעם הראשונה של הגברת בצד הזה של המטבח, זה שמבשלים ואופים בו, והיא באופן טבעי מגלה בו אביזרים חדשים ומסתוריים. חצי שעה קלה אחר כך והיא עוד מגררת פיסות שוקולד מיקרוסקופיות על העוגה.

איים צפים של ביסקוויטים

בזמן שהזדקנו, שרה עברה לפומפייה גדולה יותר וגם איתה, זו שוב נראית כמו הפעם הראשונה שלה (נגזים ונגיד השנייה). "אם יש לכם טיפים איך לגרד ולא לפחד מלהיפצע...", היא יוצאת בתחינה נרגשת אל מעריציה. "ובכלל, אם יש לכם איזה טיפים איך לשכלל את העוגה הזאתי הפשוטה שלי והנחמדה, אני תמיד אשמח לשמוע" (טעות במין ומספר במקור). ואז היא מגזימה. "והעיקר לא להוסיף ג'לטין או חומרים כימיים. אנחנו רוצים בכל זאת ללכת על חומרים טבעיים". לא, כי שמנת מתוקה, ביסקוויטים וסוכר הם ממש סופר-פוד מן הטבע. ושוקולד פרה ידוע כמקור זמין לוויטמין סי וברזל. בקיצור, הטיפ שלי לגברת הראשונה הוא - בואי, שרהל'ה, הולכים. אל הפח לזרוק את מה שיצא לנו. גם אחרי שעות במקרר, תבנית מימית ועצובה, עם איי ביסקוויטים צפים, אפילו בסטנדרט הנמוך של בית משפחת קשמין-אגננקו זה חידוש. 

שרה נתניהו מציגה את עוגת הביסקוויטיםצילום: צילום מסך מתוך אינסטגרם

עצתי - כשכל דבר אחר נכשל - תמיד אפשר להזמין את המאבטחים והצוות לגלידה פיסטוק בוולט. הא, ועוד משהו - רצית טיפ? הנה כמה מתכונים שיסייעו לך בפעם הבאה.

רוני קשמין

רוני קשמין

כתבת ועורכת משנה במדור האוכל של הארץ

באינסטגרם: https://www.instagram.com/roni_kashmin/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ