עוגת דובדבנים בחושה קלה ומעולה

קערה אחת, מטרפה, תבנית, ולתנור. זה כל מה שצריך כדי להכין עוגת דובדבנים בחושה, שכמה שהיא פשוטה - ככה היא מעולה והולכת נהדר לצד הקפה

עוגת דובדבנים בחושה קלה
עוגת דובדבנים בחושה קלהצילום: מיכל שמיר
מיכל שמיר
מיכל שמיר

בכל שנה עם בוא עונת הדובדבנים, כשאני נתקלת בהם לראשונה, לבי צוהל: הם כאן, איזו התרגשות". בכל שנה הם עולים הון, אז אני מתקמצנת וקונה אותם במשורה. אבל כשהם פה, בשיא תפארתם, אני לא יכולה שלא לאפות עמם.

כמה שאני אוהבת דובדבנים. בכל צורה והכנה. זהו הפרי הכי מלכותי שיש, מתוק מתוק וטעמיו מובלטים עוד יותר באפייה ובישול.

למען הגילוי הנאות, עם כל אהבתי - העוגה הזו טעימה ביותר גם בלי הדובדבנים, ובדרך כלל מתפקדת אצלי כבת זוג ראויה לכל כוס קפה. אבל הדובדבנים משדרגים אותה עוד יותר והופכים אותה למשהו מיוחד.

עוגת דובדבנים בחושה קלהצילום: מיכל שמיר

ההכנה פשוטה מאין כמותה- קערה אחת, מטרפה, תבנית, ולתנור.
שום הקצפות, שום הפשרת חמאה לטמפרטורת החדר, רק ערבוב וזהו זה.
אני מכינה את העוגה הזו מקמח כוסמין לבן. אפשר בהחלט להכין גם מקמח לבן רגיל אם רוצים, קמח מלא יניב עוגה דחוסה למדי, והפעם הייתי ממליצה לוותר.

כמה דברים חשובים

מיץ תפוזים – התפוזים מורגשים יותר בארומה ופחות בטעם, והחמיצות תורמת לתפיחת העוגה ולאווריריות שלה. אפשר להשתמש במיץ תפוזים קנוי, או אפילו להכין מיץ תפוזים מתרכיז קפוא, שגם עובד יופי.

תבנית – המתכון מתאים לתבנית אינגליש קייק קטנה (22 ס״מ), או לתבנית רגילה, רק קחו בחשבון שבמקרה הזה יוצאת עוגה טיפה יותר נמוכה. אפשר גם להכפיל כמויות, ואז הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק רגילה + 2 מאפינס (שאפשר לאפות בספלי אספרסו לדוגמה).

אין לכם דובדבנים? גם משמשים קצוצים, אפרסקים, נקטרינות או שזיפים יעבדו כאן היטב.

מה צריך?
(לתבנית אינגליש קטנה של 22 ס״מ, או לתבנית אינגליש רגילה שתניב עוגה קצת יותר נמוכה)

1/2 כוס מיץ תפוזים
1/3 כוס שמן (קנולה או חמניות או תירס)
1/3 כוס (70 גרם) סוכר
1 ביצה (בגודל L)
1 כוס (140 גרם) קמח תופח או 1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין + 1 כפית אבקת אפייה
חופן דובדבנים מגולענים

לאחר האפייה - מעט אבקת סוכר לעיטור

מה עושים?

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

מגלענים את הדובדבנים.

צילום: מיכל שמיר

אם אין לכם מכשיר מיוחד שמגלען דובדבנים, הכי פשוט לעשות זאת בעזרת קש- דוחפים את הקש ומוציאים את הגלעין מצידו השני של הדובדבן.

אפשר גם לחצות את הדובדבנים ולהוציא את הגלעין, אבל העוגה יותר יפה כשהדובדבנים נשארים שלמים.

בקערה טורפים בעזרת מטרפה ביצה, מיץ תפוזים, שמן וסוכר עד לקבלת בלילה אחידה.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת ואין גושים.

משמנים תבנית עם מעט תרסיס שמן ויוצקים את הבלילה עד 3/4 גובה התבנית.

עוגת דובדבנים בחושה קלהצילום: מיכל שמיר

מסדרים את הדובדבנים מעל הבלילה ומכניסים לתנור ל- 30-35 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ בה יוצא עם פירורים לחים, אך לא רטוב לגמרי.

עוגת דובדבנים בחושה קלהצילום: מיכל שמיר

מפדרים את העוגה באבקת סוכר, ממתינים עד שהעוגה תצטנן לחלוטין לפני שחותכים אותה.

עוגת דובדבנים בחושה קלהצילום: מיכל שמיר

מיכל שמיר היא בעלת הבלוג: מיכל אופה עוגה

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ