עוגת ארל גריי שעושה כבוד לכוס התה של אמא

עוגת ארל גריי בחושה בעלת טעם עדין ובישום קל, שאחרי שתכינו אותה פעם אחת, ללא ספק תהפוך ללהיט החדש בבית שלכם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת ארל גריי
עוגת ארל גרייצילום: מיכל שמיר
מיכל שמיר
מיכל שמיר

אמא שלי לא שותה תה חם שזה עתה נמזג לכוס. היא מכינה תה, נותנת לו לשבת בכוס זמן מה, ורק כשהוא כבר פושר - היא שותה אותו, או מחממת. כך, התה מצטמצם לכדי תמיסה מרוכזת שהיא שותה בהנאה צרופה. כאמרה הידועה - התפוח לא נופל רחוק מהעץ, גם אני לפעמים חוטאת בשתיית תה שישב בחוץ זמן מה. המזל הוא שההרגל המשונה הוליד את העוגה הנפלאה הזו.

אני, כאמור, אוהבת תה, ועוד יותר אוהבת ארל גריי. ההדריות העדינה והנהדרת של הברגמוט המרומז נכנסת לעוגת ארל גריי בחושה, שהיא עצמה שיר הלל לתה הנפלא, וגם מי שלא חובב תה גדול יאהב אותה. עלי התה מנקדים את העוגה ומעניקים לה בושם עדין וטעים, היא רכה כמו ענן, עדינה בטעמה וקלה קלה להכנה - בקערה אחת, בלי מיקסר, בלי חמאה ובלי הפרדות ביצים, והחשוב ביותר - מושלמת לצד תה או קפה.

עוגת ארל גרייצילום: מיכל שמיר

עוגת ארל גריי

חומרים (לתבנית אינגליש גדולה באורך 30 ס״מ, או אינגליש קצרה + שני מאפינס, או תבנית קוגלהוף נמוכה):

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל 
1 כפית מלח 
1/2 כפית אבקת אפייה 
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 
2 ביצים (גודל L) 
גרידה מחצי תפוז או לימון 
1 ו-1/4 כוסות (250 גרם) סוכר לבן 
3/4 כוס יוגורט רגיל לא ממותק (פחות או יותר גביע רגיל של יוגורט) 
1/4 כוס תה ארל גריי מוכן, חזק, מצונן לטמפרטורת החדר 
3 כפות עלי ארל גריי בתפזורת (אפשר גם לפרק כמה שקיות) 
2 כפיות תמצית וניל איכותית 
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה/חמניות/תירס
1 כף סוכר דמררה (לפיזור על העוגה טרם האפייה, לא חובה, אבל מוסיף)

כמה דברים חשובים לפני שמתחילים:

תבנית - המתכון מתאים לתבנית אינגליש באורך 30-31 ס"מ, או תבנית אינגליש קצרה יותר עם השלמה של כמה מאפינס. אפשר גם לאפות את העוגה בתבנית קוגלהוף, והעוגה תצא בגובה חצי תבנית פחות או יותר. 

יוגורט - אפשר בהחלט להחליף ליוגורט יווני סמיך יותר, אם אין יוגורט רגיל. במקרה זה, הייתי ממליצה לשים פחות יוגורט ולדלל במעט מים כדי להגיע לכמות המצוינת במתכון. במקום יוגורט, ניתן גם להשתמש גם בשמנת חמוצה או בריוויון. אם רוצים שהעוגה תהיה פרווה, אפשר להשתמש ביוגורט על בסיס סויה באותה כמות, ולהוסיף 2 כפיות של מיץ לימון. 

חום התנור - זהו לא חום סטנדרטי, העוגה נאפית בחום של 165 מעלות, מה שתורם מאוד למרקמה. חום גבוה יותר יגרום לעוגה לתפוח במהירות רבה מדי והקרום שלה ישחים מהר מדי. 

תה - זאת אמנם נראית כמו כמות גדולה מאוד של תה, אך לא להיבהל, הוא משתלב היטב בעוגה, מתרכך, ואינו מר כלל! אם אתם מודאגים מהקפאין, אפשר לרכוש תה ארל גריי נטול קפאין. לא הייתי ממליצה להחליף את הארל גריי בתה שחור רגיל, כיוון שאין לו שום ניחוח מיוחד, לעומת הארל גריי המבושם בניחוח ברגמוט תפוזי.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-165 מעלות.

משמנים את התבנית - אם משתמשים בתבנית אינגליש, משמנים בתרסיס שמן ומרפדים את התחתית בנייר אפייה (חותכים את הנייר לפי גודל התבנית, ומשאירים 'קצוות' נייר על מנת שיהיה קל לחלצה מהתבנית). אם משתמשים בתבנית קוגלהוף, משמנים את התבנית בתרסיס שמן, ומקמחים את התבנית (מפזרים כף גדושה של קמח על התבנית המשומנת, ומטלטלים את התבנית מצד לצד עד שכל הדפנות מכוסות בקמח, מה שיקל מאד על חילוץ העוגה מהתבנית).

מכינים תה ארל גריי, ונותנים לו לנוח עד שהוא מצטנן מעט (עם התיון בכוס), על מנת לקבל תה חזק מאוד. למתכון נצטרך כמות של 1/4 כוס תה, בשאר אפשר להשתמש לתה קר.

מערבבים היטב בקערה קמח, מלח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה.

בעזרת מטרפה, טורפים באופן נמרץ ביצים עם סוכר בקערה גדולה. טורפים את הביצים לפחות דקה, עד שהתערובת אוורירית ובצבע צהבהב בהיר. אפשר גם להשתמש במערבל ידני.

עוגת ארל גריי, בלילהצילום: מיכל שמיר

מוסיפים לתערובת הביצים יוגורט, תה ארל גריי חזק (שהוכן מראש), עלי ארל גריי בתפזורת, גרידת לימון או תפוז ותמצית וניל וטורפים היטב עד שהכל מתאחד.

מוסיפים שמן בהדרגה ובאיטיות, תוך כדי טריפה של התערובת בעזרת מטרפה. מניחים מגבת מטבח מתחת לקערה, מה שימנע ממנה להחליק. מוסיפים את השמן באיטיות, מה שיתרום לאווריריות של העוגה (אם נוסיף את השמן בבת אחת, העוגה תצא דחוסה מדי).

מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבבים רק עד לאיחודם בתערובת.

עוגת ארל גריי רגע לפני הכניסה לתנורצילום: מיכל שמיר

שופכים את הבלילה לתבנית המשומנת, מניחים את התבנית על גבי משטח עבודה על מנת להוציא בועות אוויר מיותרות.

מפזרים מעל כף סוכר דמררה, מכניסים לתנור החם לאפייה של כשעה, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי לגמרי.

עוגת ארל גרייצילום: מיכל שמיר

מניחים לעוגה להצטנן לחלוטין לפני שמחלצים אותה מהתבנית וחותכים ממנה.  
כדי לחלץ אותה מהתבנית, מעבירים סכין בין העוגה לתבנית, ומושכים את קצוות נייר האפייה. אם רוצים, מפדרים את העוגה באבקת סוכר.

עוגת ארל גריי של מיכל שמיר

מיכל שמיר

מיכל שמיר היא בעלת הבלוג: מיכל אופה עוגה

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ