קינוח גלידה מפתיע שלוקח בדיוק דקה להכין

עונג של מעדן קרמי וקל ללילות הקיץ החמים - כל מה שצריך הם פירות קפואים, כמה מצרכים פשוטים, ומערבל חשמלי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מקפא פירות
מקפא פירות צילום: David Malosh/The New York Times
לוגו ניו יורק טיימס
ניו יורק טיימס
לוגו ניו יורק טיימס
ניו יורק טיימס

כשערב מהביל מעורר תשוקה למשהו קר כמו גלידה, זה הזמן למנה רכה שהכנתה נמשכת 60 שניות.

בניגוד לגלידה רגילה, שדורשת שילוב של שרירים, מכונה וזמן, הגשת המנה הזאת דורשת הקצפת פירות יבשים ומעט יוגורט או שמנת שהופכים לקינוח שאותו יכולים - וחייבים - לאכול מיד. הוא קליל ויוקרתי והפירות מככבים בו. מתחילים עם פירות ריחניים שניתן להקפיא - אפרסקים, תאנים, מנגו ובננות למשל. חשוב לציין כי הפירות חייבים להיות בשלים לגמרי. יש לחתוך אותם לחתיכות קטנות ולהקפיא. תותים, דובדבנים ואוכמניות עדיף לקנות קפואים, כך תהיו בטוחים שאתם תמיד מוכנים, לכל מקרה.

חומרים קרמיים, כמו יוגורט יווני, קרם פרש, או שמנת להקצפה עתירת שומן, מעניקים לקינוח הזה את תחושת הרכות הנעימה. המשוואה לגלידה הרכה היא די פשוטה: על כל כוס של רכיב קרמי, פי שלושה פירות. שמנת להקצפה מסייעת לבלנדרים חלשים להקציף פירות קשים, אך זכרו שהקצפה מוגזמת הופכת את הקינוח לסמרטוטי. ומאחר שתשוקה, מטבעה, איננה מתוכננת, תשתמשו במה שיש לכם - גם אם תצטרכו לקחת ריקוטה או אפילו גלידה קפואה ששוכבת במקפיא.

הוספת סוכר אמנם שנויה במחלוקת, אבל אפילו האפרסק המתוק ביותר צריך מעט סוכר כדי להפוך לקינוח רך. התחילו בכפית אבקת סוכר לכל כוס פירות והוסיפו בהמשך לפי הטעם. לבננות אין צורך להוסיף סוכר, אך לדובדבנים ואוכמניות נחוצות בדרך כלל 2 כפיות לכוס. אם אתם משתמשים בשמנת חמוצה או בקרם פרש, הוסיפו עוד אבקת סוכר. אם אתם מתכננים לערבב מרכיבים מתוקים נוספים, אל תמהרו להוסיף סוכר. קצת חמיצות מבדילה בין הקינוח שלנו לבין גלידות מוכנות.

מקפא פירות צילום: David Malosh/The New York Times

כמו כן, אפשר להוסיף לקינוח הכמעט מוכן חתיכות שוקולד מריר, חלווה, ג'ינג'ר מסוכר, אגוזים ועוגיות. כמה פולסים בבלנדר ירסקו אותם ויערבבו עם החומרים המקוריים. ריבות, פודינג הדרים וחמאת אגוזים אפשר לערבב בפולס אחד.

הערימו את הקינוח בכוסות שאותן מכניסים למקפיא בזמן שמקציפים את השמנת. הוא יכול להישאר שם עד 30 דקות לפני שהוא מאבד את הטריות המפתה. עם זאת, כדאי שתמהרו כי בטמפרטורת החדר הוא הופך מקינוח רך למרק תוך כמה דקות.

קינוח רך מפרי ושומשום (2 מנות)
זמן הכנה: דקה

חומרים:

2 כוסות פירות קפואים (כ-300 גרם)
1/2 כוס יוגורט יווני עתיר שומן או לָבָּאנֶה
2 כפיות שמנת מתוקה
2 כפיות טחינה
4 כפיות אבקת סוכר
1/4 כוס חלווה (55-60 גרם)

אופן ההכנה:

הכניסו את הפירות, היוגורט, השמנת המתוקה, הטחינה והסוכר לבלנדר או למעבד מזון והפעילו עד שמתקבלת תערובת חלקה. אל תשכחו להוריד ולצרף את מה שמצטבר על דפנות המכשיר.

פזרו מעל את החלווה וערבבו קלות.

הגישו בכוסות מקוררות עם עוד חלווה מפוררת מעל.

אכלו מהר.

לוגו ניו יורק טיימס

ניו יורק טיימס

c.2020 The New York Times Company

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ