קלאפוטי דובדבנים - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קלאפוטי דובדבנים

הדובדבנים על סוגיהם השונים מצויים כעת בשפע בשווקים. את הקלאפוטי, וריאציה על מתכון קלאסי צרפתי, אפשר להכין עם כל סוג של דובדבן, אך מומלץ לחפש את הסוג האדום-הכהה החמוץ כדי לקבל תוצאה קיצית ומרעננת במיוחד

דרגת קושי: קל
קלפוטי
דרימסטיים

אם משתמשים בדובדבנים מתוקים, אפשר להפחית מעט מכמות הסוכר. את המאפה מכינים מדובדבנים שלמים על גלעיניהם, כך שצורתם נשמרת ועסיסם אינו ניגר לתוך הבלילה. מי שחושש מכמות הגלעינים הגדולה יכול להשתמש בדובדבנים מגולענים.

 

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

600 גרם דובדבנים אדומים חמוצים, לא מגולענים

6 ביצים

¾ כוס סוכר

¼ כוס קמח

2 כפות קרם פרש או "שמנת של פעם"

3 כפות קירש או ברנדי

2 כפות חמאה מומסת

הוראות הכנה

מחממים את התנור ל-220 מעלות.

שוטפים את הדובדבנים, מסננים ומניחים בשכבה אחת על מגבת מטבח יבשה.

בינתיים מניחים בקערה את הביצים וטורפים אותן היטב בעזרת מטרפה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים לטרוף עד שנוצרת תערובת אוורירית ובהירה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים גם את השמנת ואת הקירש ומערבבים קלות.

משמנים תבנית חסינת אש בחמאה המומסת. מסדרים מעל את הדובדבנים בשכבה אחת. יוצקים מעל את הבלילה ומניחים בתנור.

אופים כ-20 דקות, או עד שהבלילה מזהיבה וניתקת מעט משולי התבנית.

מגישים פושר או בטמפרטורת החדר, עם מעט שמנת חמוצה בצד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות