מתכון

קלאפוטי דובדבנים

הדובדבנים על סוגיהם השונים מצויים כעת בשפע בשווקים. את הקלאפוטי, וריאציה על מתכון קלאסי צרפתי, אפשר להכין עם כל סוג של דובדבן, אך מומלץ לחפש את הסוג האדום-הכהה החמוץ כדי לקבל תוצאה קיצית ומרעננת במיוחד

רונית פנסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קלפוטי
קלאפוטי דובדבניםצילום: דרימסטיים
רונית פנסו
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

אם משתמשים בדובדבנים מתוקים, אפשר להפחית מעט מכמות הסוכר. את המאפה מכינים מדובדבנים שלמים על גלעיניהם, כך שצורתם נשמרת ועסיסם אינו ניגר לתוך הבלילה. מי שחושש מכמות הגלעינים הגדולה יכול להשתמש בדובדבנים מגולענים.

רכיבים

  • 600 גרם דובדבנים אדומים חמוצים, לא מגולענים
  • 6 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • ¼ כוס קמח
  • 2 כפות קרם פרש או "שמנת של פעם"
  • 3 כפות קירש או ברנדי
  • 2 כפות חמאה מומסת

הוראות הכנה

מחממים את התנור ל-220 מעלות.

שוטפים את הדובדבנים, מסננים ומניחים בשכבה אחת על מגבת מטבח יבשה.

בינתיים מניחים בקערה את הביצים וטורפים אותן היטב בעזרת מטרפה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים לטרוף עד שנוצרת תערובת אוורירית ובהירה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים גם את השמנת ואת הקירש ומערבבים קלות.

משמנים תבנית חסינת אש בחמאה המומסת. מסדרים מעל את הדובדבנים בשכבה אחת. יוצקים מעל את הבלילה ומניחים בתנור.

אופים כ-20 דקות, או עד שהבלילה מזהיבה וניתקת מעט משולי התבנית.

מגישים פושר או בטמפרטורת החדר, עם מעט שמנת חמוצה בצד.

תגובות