רוגלך גבינה - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון רוגלך גבינה

נשנושי מאפה יפים וטעימים להפליא, עשויים בצק מועשר בשלושה סוגי גבינה. כשהם יוצאים מהתנור, חמים וריחניים, צריך להפעיל רמות גבוהות של ריסון עצמי כדי לא לחסל אותם מיד

20 יחידות דרגת קושי: קל
רוגלך גבינה
דורעם גונט
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

350 גרם קמח תופח וקמח לרידוד

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

250 גבינה לבנה 9% שומן

500 גרם גבינת טבורוג או גבינה אחרת לאפייה, למשל מסוג כנען

100 גרם גבינה קשה צהובה, מגוררת

כפית וחצי מלח

1 ביצה, טרופה

שומשום לזרייה מעל הרוגלך

הוראות הכנה

במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים קצרות את הקמח והחמאה, למרקם פירורי. מוסיפים את הגבינות והמלח, ומעבדים רק עד שהחומרים מתערבבים זה עם זה. זהירות מעיבוד יתר. אם אין מעבד מזון - אפשר ללוש את כל החומרים בידיים.

מעבירים את התערובת לקערה ולשים מעט בידיים, רק עד שהגבינות מפוזרות בתערובת בצורה אחידה. מתקבל בצק דביק מאוד, אך אין להתפתות ולהוסיף עוד קמח. יוצרים מהבצק כדור גדול, מכסים בניילון ומקררים שעה וחצי במקרר.

מוציאים את כדור הבצק מהמקרר, מקמחים ומחלקים לשישה חלקים שווים. בעת שעובדים עם כדור אחד, יש להשאיר את יתרת הבצק במקרר.

מעל משטח מקומח בנדיבות מרדדים את הבצק לעלה דק בערך בעובי של 2 מ"מ. בסכין גלגלת לפיצה, או בסכין חדה אחרת, חותכים את הבצק לשמונה משולשים, כמו שחותכים פיצה משפחתית.

מגלגלים כל משולש, מהצלע הקצרה לכיוון הקודקוד, עד ליצירת רוגלך, ומסדרים במרווח על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. בשלב זה אפשר להקפיא את הרוגלך. אם מקפיאים, אופים את הרוגלך היישר מהמקפיא, בלי להפשיר.

מושחים את הרוגלך בביצה טרופה, זורים עליהם שומשום, ואופים בחום של 190 מעלות עד להזהבה, כ-25 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות