מתכון

בצק פריך פשוט ומושלם

כל מאפה מתחיל בבצק מושלם והדרך אליו מתחילה כאן

רונית ורד
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
בצק פריך

רכיבים

  • 300  גרם קמח רגיל (או 220 גרם קמח רגיל ו-80 גרם שקדים קלופים וטחונים דק)
  • 100  גרם אבקת סוכר
  • מעט מלח (כמו בכל מאפה מתוק)
  • 200  גרם חמאה רכה, אבל לא יותר מדי, חתוכה לקוביות קטנות
  • 2  חלמונים

הוראות הכנה

מנפים את הקמח, אבקת הסוכר והמלח לתוך קערת מיקסר.

מוסיפים את החמאה לקערה ומעבדים לתערובת פירורית (כמו חול).

מוסיפים את החלמונים ומעבדים רק עד לנקודה שבה הבצק מתחיל להתאחד, קצת לפני שהוא מתאחד לחלוטין. מפסיקים את פעולת המיקסר ברגע זה - מוציאים את הבצק ויוצרים ממנו כדור רגע לפני שהוא הופך אחיד לגמרי - לא מתפתים ללוש אותו למרות שזה נורא נעים.

מכסים את כדור הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של שעתיים לפחות, עדיף למשך לילה שלם.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח קלות לעלה בעובי חצי סנטימטר סנטימטר. מרפדים את תבנית הפאי עם עלה הבצק, תוך השארת השוליים והצמדתם לדפנות בגובה סנטימטר לערך. מעבירים למקרר למשך כשעה.

תגובות