כנאפה ביתית של איתי הרגיל ומעוז אלונים - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון כנאפה ביתית של איתי הרגיל ומעוז אלונים

כל מה שצריך בשביל להכין כנאפה בבית זה קילו אטריות קדאיף וגבינת ג'יבני. אבל כנאפה נפלאה אפשר להכין גם מגבינות רכות אחרות לפי המתכון של איתי הרגיל ומעוז אלונים מהבסטה

דרגת קושי: קל
כנאפה ביתית
ניר כפרי

הגבינה המשמשת להכנת כנאפה, וגם עטאייף, היא ג'יבני בלדייה, גבינת עזים רכה ומלוחה הנמכרת במכולות רבות בשוק. אפשר להכין כנאפה מגבינות רכות אחרות, כמו ברינזה או אפילו ריקוטה, אבל אין תחליף לטעמה של הגבינה המקורית. מרכיב חשוב נוסף הוא הסמנה. סמנה אפשר לרכוש בעיר העתיקה בירושלים או להכין לבד בבית, ולמי שממש אין סבלנות - אפשר להשתמש בחמאה מומסת.

 

5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 4

רכיבים

1 קילו אטריות קדאיף

1 ק"ג ג'יבני בלאדייה
פיסטוקים קלויים קצוצים
1/2 ק"ג סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
כמה תרמילי הל מעוכים

לסאמנה:

חצי קילו חמאה לפחות

הוראות הכנה

הגבינה מלוחה ולכן יש להשרותה במים במשך כ-6 שעות לפני ההכנה, כשמחליפים את המים כל שעתיים.

בזמן ההשריה מכינים את הסירופ:

מערבבים את הסוכר יחד עם 1 ליטר מים בסיר קטן, מוסיפים את תרמילי ההל וגרידת הלימון ומביאים לרתיחה. מרתיחים תוך ערבוב עד שהסוכר נמס, מכבים את האש ומניחים את הסירופ בצד למשך כמה שעות.

משמנים תבנית בעלת שוליים גבוהים בסמנה או בחמאה. מסדרים בתחתית שכבה של שערות קדאיף בעובי 1 ס"מ. משתדלים עד כמה שאפשר שהשערות יהיו מופרדות ולא דבוקות.

מסננים את הגבינה מהמים, מפוררים ומסדרים אותה על האטריות בשכבה בעובי 2-3 ס"מ.

מסדרים על הגבינה שכבה נוספת של אטריות קדאיף (את הקדאיף שנותר ניתן להקפיא) ויוצקים מעל סמנה או חמאה נוזלית כך שכל השכבה העליונה משומנת.

מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ואופים כ-15 דקות או עד ששערות הקדאיף שחומות.

מוציאים את התבנית ויוצקים על הכנאפה החמה סירופ, בהתאם לרמת המתיקות הרצויה.

מפזרים פיסטוקים וחותכים למנות אישיות.

הכנת סאמנה בבית

כדאי להכין כמות גדולה, הסמנה לא מתקלקלת במקרר. נוטלים לפחות חצי קילו חמאה, שמים אותה בסיר קטן ואותו מניחים על להבה נמוכה, כך שהחמאה מבעבעת בעדינות. ברגע שהחמאה נוזלית לגמרי מוצקי החלב יצופו על גבי השומן. בעזרת מצקת מסירים אותם. מדי פעם מערבבים כך שהחמאה לא תישרף ועוד מוצקים יצופו. לאחר כרבע שעה נתחיל להבחין בריח אגוזי מטריף - תוצאה של שריפתה העדינה של החמאה. לאחר כ-45 דקות התהליך אמור להסתיים. נסנן את החמאה דרך בד ונקפיד לשמור את מוצקי החלב בתחתית הסיר. אם הסמנה מיועדת לכנאפה ניתן בדקות האחרונות לשים חופן קטן של זעפרן שיצבע את כל העניין בכתום - הדבר האמיתי, במקום צבע המאכל הזרחני המוכר לנו.

טיפים

אטריות קדאיף טובות ניתן להשיג בשווקים ערביים, או בבורקס פנסו בשוק לוינסקי בתל אביב



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות