מתכון |

מדלנים שוקולד של לימור לניאדו תירוש

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מדלנים שוקולדצילום: לימור לניאדו תירוש
  • 150 גרם חמאה

  • 200 גרם שוקולד (60%-55% מוצקי קקאו לפחות)

  • כף דבש

  • 40 גרם (שליש כוס פחות כפית) קמח מנופה

  • 45 גרם (4 כפות שטוחות) אבקת סוכר

  • 40 גרם אבקת שקדים מנופים

  • 3 חלבונים גדולים

  • קורט מלח

  • כף קוניאק

  • אבקת קקאו לזריה

מחממים תנור ל-200 צלזיוס.

בסיר קטן ממיסים את החמאה עד שינוי גוון החמאה לאגוזי והיווצרות משקעי חמאה בגוון חום.

מכבים את האש, מוסיפים שוקולד ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה.

מוסיפים דבש ומערבבים. מערבבים את החומרים היבשים. מקציפים חלבונים עם קורט מלח עד קבלת קצף רך.

מוסיפים ידנית ובתנועת קיפול את תערוב ת היבשים עד קבלת תערובת חלקה.

מקפלים פנימה את תערובת החמאה והשוקולד ומערבבים קלות, מוסיפים קוניאק ומערבבים.

מצננים שעה במקרר. בעזרת כפית (התערובת מתקשה) מניחים מעט בצק בתוך תבניות המדלן.

אין צורך ליישר את פני הבצק, זה מסתדר באפייה. אופים 12 דקות.

תגובות