מתכון: עוגיות טחינה, דבש ופיסטוקים

עוגיות פריכות המתפוררות בפה. קלות להכנה, ומתאימות להגשה בשעת אחר הצהריים, לצד תמרים, תה מרווה ונענע ופירות טריים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
עוגיות דבש, פיסטוקים וטחינה גולמיתצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 125 גרם חמאה רכה
  • 50 גרם (רבע כוס) סוכר
  • 50 גרם דבש
  • כפית תמצית וניל
  • חצי כפית גרידת לימון
  • 100 מ"ל טחינה גולמית
  • 225 גרם (כוס וחצי+כף) קמח מנופה
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית קינמון
  • 2 כפות פיסטוקים קצוצים קטן

ציפוי:

  • 2 כפות אבקת סוכר חום
  • כפית קינמון

הוראות הכנה

בקערת מערבל מקציפים חמאה, סוכר ודבש למשך עשר דקות.

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים וניל, גרידת לימון וטחינה גולמית. מערבלים עד קבלת תערובת אחידה.

מערבבים בקערה חומרים יבשים יחד עם פיסטוקים ומוסיפים לקערת המערבל. מערבלים קלות. מצננים במקרר למשך שעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

מערבבים בקערה קטנה את חומרי הציפוי. יוצרים עיגולים קטנים, מגלגלים בתערובת הסוכר ומניחים בתבנית תנור, מרופדת בנייר אפייה. אופים למשך רבע שעה. שולפים מהתנור ומצננים למשך שעה בעת שהעוגיות מונחות בתבנית האפייה.

שולפים בזהירות ומעבירים לצנצנת או לקופסה אטומה. העוגיות נשמרות היטב למשך שבוע.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ