טארט טאטן תפוחים

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
טארט טאטן
טארט טאטןצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

הוראות הכנה

במעבד מזון עם להב מתכת מערבלים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה במשך חצי דקה.

תוך כדי ערבול מוסיפים ביצה טרופה ומיד לאחריה 2 מים בטפטוף איטי, עד שהבצק נאסף לכדור. מכניסים לשקית ניילון או מניחים על גבי ניילון נצמד. משטחים לדיסקית עגולה, עוטפים היטב ומצננים שעתיים או יותר (נשמר טרי במקרר עד יומיים). מוציאים את ליבת התפוח (הכי נוח בעזרת תפוחן) וחותכים לאורך לחצי. מחממים תנור ל-200 מעלות.

במחבת בגודל 26 ס"מ, בעלת תחתית עבה שאפשר להכניס לתנור, ממיסים סוכר על אש בינונית עד לקבלת קרמל כהה.

תהליך יצירת הקרמל לוקח בין 4 ל-7 דקות (בהתאם לאיכת המחבת). יש להימנע מערבוב עם כף, מומלץ לנער את המחבת מדי פעם. כאשר הסוכר נהפך לחום כהה, מוסיפים בזהירות (הקרמל רותח) קובייה אחר קובייה של חמאה. 

מנערים מעט, מפזרים אבקת קינמון או מניחים מקל קינמון במרכז התבנית. מסדרים בצורה מעגלית ובצפיפות את חצאי התפוחים מעל הקרמל, כך שיעמדו ניצבים זה מאחורי זה.

מבשלים על אש בינונית כרבע שעה ומכבים אותה. בשלב הזה יש לבדוק שנותרו נוזלים רק עד לגובה כשליש מהמחבת. אם כמות הנוזלים רבה יותר (כך קורה שהתפוחים מגירים הרבה נוזלים) מומלץ לבשל עוד כמה דקות עד לצמצום חלק מהנוזלים.

מרדדים בזהירות את הבצק על משטח מקומח לעיגול הגדול מגודל המחבת בכ-2 ס"מ. מגלגלים את הבצק על מערוך, מוציאים עודפי קמח ומניחים בזריזות מעל התפוחים. מכניסים פנימה את שולי הבצק, ובעזרת מזלג מחוריים את הבצק. מכניסים לתנור אופים חצי שעה.

כ-10 דקות לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור מניחים על פניה צלחת הגשה, מהדקים היטב בין המחבת לצלחת והופכים בזריזות. מגישים חמים באותו היום.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ