טארט טאטן תפוחים - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טארט טאטן תפוחים

דרגת קושי: קל
טארט טאטן
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

200 גרם קמח מנופה

רבע כפית מלח
1 כף אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות
1 ביצה טרופה
2 כפות מי קרח
200 גרם (כוס) סוכר לבן
70 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
חצי כפית קינמון או מקל קינמון
12-14 תפוחים קטנים וקלופים מסוג גולדן דלישס

 

הוראות הכנה

במעבד מזון עם להב מתכת מערבלים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה במשך חצי דקה.

תוך כדי ערבול מוסיפים ביצה טרופה ומיד לאחריה 2 מים בטפטוף איטי, עד שהבצק נאסף לכדור. מכניסים לשקית ניילון או מניחים על גבי ניילון נצמד. משטחים לדיסקית עגולה, עוטפים היטב ומצננים שעתיים או יותר (נשמר טרי במקרר עד יומיים). מוציאים את ליבת התפוח (הכי נוח בעזרת תפוחן) וחותכים לאורך לחצי. מחממים תנור ל-200 מעלות.

במחבת בגודל 26 ס"מ, בעלת תחתית עבה שאפשר להכניס לתנור, ממיסים סוכר על אש בינונית עד לקבלת קרמל כהה.

תהליך יצירת הקרמל לוקח בין 4 ל-7 דקות (בהתאם לאיכת המחבת). יש להימנע מערבוב עם כף, מומלץ לנער את המחבת מדי פעם. כאשר הסוכר נהפך לחום כהה, מוסיפים בזהירות (הקרמל רותח) קובייה אחר קובייה של חמאה. 

מנערים מעט, מפזרים אבקת קינמון או מניחים מקל קינמון במרכז התבנית. מסדרים בצורה מעגלית ובצפיפות את חצאי התפוחים מעל הקרמל, כך שיעמדו ניצבים זה מאחורי זה.

מבשלים על אש בינונית כרבע שעה ומכבים אותה. בשלב הזה יש לבדוק שנותרו נוזלים רק עד לגובה כשליש מהמחבת. אם כמות הנוזלים רבה יותר (כך קורה שהתפוחים מגירים הרבה נוזלים) מומלץ לבשל עוד כמה דקות עד לצמצום חלק מהנוזלים.

מרדדים בזהירות את הבצק על משטח מקומח לעיגול הגדול מגודל המחבת בכ-2 ס"מ. מגלגלים את הבצק על מערוך, מוציאים עודפי קמח ומניחים בזריזות מעל התפוחים. מכניסים פנימה את שולי הבצק, ובעזרת מזלג מחוריים את הבצק. מכניסים לתנור אופים חצי שעה.

כ-10 דקות לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור מניחים על פניה צלחת הגשה, מהדקים היטב בין המחבת לצלחת והופכים בזריזות. מגישים חמים באותו היום.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות