מלבי עם תותים בפורט, פיסטוק וקוקוס - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מלבי עם תותים בפורט, פיסטוק וקוקוס

מעל כל כוס מלבי עורמים כף גדושה מתערובת התותים, כולל מעט מנוזלי המשרה וחצי כפית מתערובת הפיסטוקים, ומגישים מיד

10-12 מנות קטנות דרגת קושי: קל
מלבי עם תותים
לימור לניאדו תירוש

*ג'לטין הוא חלבון קרישי מעצמות בעלי חיים, שמשמש לייצוב מנות נוזליות. הוא מופיע באבקה או בצורת עלים. צמחונים או אנשים המקפידים על כשרות משתמשים באבקת ג'לטין סינתטית, הנמכרת ברוב המכולות ורשתות השיווק.

עלי ג'לטין הם חומר שיובש והתכווץ - לכן לפני ההכנה יש להשיב להם את הלחות. יש להשרותם כמה דקות בנוזל קר, לסחוט אותם מעודפי הנוזלים ורק לאחר מכן להמיסם בנוזל חם. לקבלת תוצאה נימוחה, חלקה ומדויקת יותר, מומלץ להשתמש בעלי ג'לטין מיובאים מגרמניה ולא בתחליף הסינתטי. להשיג בחנויות המתמחות: ספייסס, מר קייק, פור שף, גרובשטיין, דרך האוכל ועוד, תמורת שקל לעלה.

המרה: שקית ג'לטין (14 גרם) היא שוות ערך ל-2.5 דפי ג'לטין. כדי להקריש 1 ליטר של נוזלים, יש צורך ב-4-5 עלי ג'לטין.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 עלי ג'לטין*

3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
2 כפות (30 מ"ל) מי ורדים
2 חבילות (500 מ"ל) שמנת מתוקה
60 גרם (רבע כוס ועוד 2 כפיות) סוכר
לרוטב תותים
חבילת תותים (500 גרם) שטופים וחצויים
חופן עלי נענע
1/4 כוס יין פורט
1/4 כוס סירופ מוכן למלבי (בצבע אדום)
לתערובת פיסטוק-קוקוס
רבע כוס פיסטוקים, קלופים, לא קלויים וקצוצים גס
2 כפות סוכר
2 כפות קוקוס
חצי כפית קינמון

הוראות הכנה

משרים ג'לטין לריכוך בחלב קר ומי ורדים. אם עלי הג'לטין גדולים מדי, גוזרים עם מספריים.

בסיר קטן מרתיחים שמנת וסוכר. מורידים מהאש. מוסיפים את עלי הג'לטין לשמנת ומערבבים היטב. מוזגים את תערובת החלב לשמנת.

מוזגים בזהירות לכוסיות אישיות. מכסים עם ניילון נצמד ומניחים במקרר ל-24 שעות.

שעתיים לפני ההגשה משרים את התותים עם נענע, פורט ורוטב מלבי. שומרים במקרר.

בקערה נפרדת מערבבים את הפיסטוקים עם הקוקוס, הסוכר והקינמון.

עורמים מעל כל כוס מלבי כף גדושה מתערובת התותים, כולל מעט מנוזלי המשרה וחצי כפית מתערובת הפיסטוקים. מגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות