מתכון |

עוגת תותים מצפון איטליה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
צילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

  • 300 גרם (2 כוסות ו-4 כפיות) קמח מנופה
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • כף או קצת יותר מים קרים
  • 3 סלסילות (כקילו) תותים יפים שטופים וקטומים
  • 2 כפות סוכר חום בהיר
  • 3 כפות ריבת תות או דובדבן

הוראות הכנה

מערבבים יחד קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומעבירים לקערת מעבד המזון, עם להב מתכת.

מערבלים את הקמח עם החמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה, חלמונים ומים, טיפין-טיפין תוך כדי ערבול, עד שנוצר כדור בצק. מומלץ לערבל במהירות דקה או שתיים.

מעבירים לתבנית מלבנית בגודל 25x22 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 26 מ"מ משומנת ומרופדת בנייר אפייה.

משטחים היטב את הבצק, מכסים עם ניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים.

מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה חצאי תותים, מפזרים סוכר ואופים שעה כדי לייבש אותם. מצננים מעט.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים מעל הבצק רדיד אלומיניום ומעליו כוס קטניות לא מבושלות, הן משמשות כמשקולות קטנות. אופים כחצי שעה. מוציאים מהתנור, מסירים בזהירות את רדיד האלומיניום עם הקטניות.

מברישים את פני הבצק בריבה, מניחים בצפיפות את חצאי התותים האפויים, כשהצד היפה כלפי מעלה, ואופים עוד 40 דקות. מצננים ומגישים באותו יום.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ