מתכון |

סופגניות שוקו-שוקו

למה לשחק משחקים אם אפשר לאכול את הסופגניה ולהשאיר אותה שלמה, בוודאי אם שוקולד פשוט עושה לכם את זה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:25 סופגניות קטנות
זמן בישול:20 דקות
סופגניות שוקו-שוקוצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

חומרים (25 סופגניות קטנות):

  • כוס (140 גרם) קמח תופח
  • קורט מלח
  • ביצה
  • גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • כף שמן
  • כף ליקר קוואנטרו
  • 2 כפות סוכר קנים

טיגון:

  • ליטר שמן חמניות או קנולה
  • חתיכת גזר

רוטב שוקולד:

  • 60 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות שמנת מתוקה

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את כל חומרי הסופגניות עד לקבלת בלילה רכה.

מחממים שמן בסיר בינוני, מניחים גזר ומחכים לבעבוע עדין.

ממלאים חצי כפית גדושה מן הבלילה, מניחים בשמן החם ומחליקים את הבלילה פנימה בעזרת כפית נוספת. מטגנים 3 דקות מכל צד. שולפים לנייר סופג. אוכלים פושר עם רוטב שוקולד.

רוטב השוקולד:

מחממים במיקרוגל או במחבת שמנת מתוקה עד שהשמנת חמה, אבל לא רותחת. מוסיפים שוקולד ומערבבים עד שהתערובת חלקה. מניחים כפית גדושה של רוטב שוקולד על הסופגנייה ומעטרים בגרידת תפוז או שבבי קוקוס, שקדים מולבנים, אגוזי לוז, אבקת קפה שחור או כל תוספת אהובה אחרת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ