מתכון לעוגת סופלה שוקולד של קרין גורן - עוגות וקינוחים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת סופלה שוקולד עם מוס חלבה

מתכון משודרג לעוגת הסופלה המוכרת, עם מילוי ועיטורי חלבה "שאי אפשר להפסיק לאכול"

8 סועדים דרגת קושי: קל
6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

300 גרם שוקולד מריר ללא סוכר

150 גרם חמאה
1/2 מיכל שמנת מתוקה 6 ביצים, בטמפ' החדר
1.5 כוסות סוכרלוז סוגת
2 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר

למוס חלבה:

1 מיכל שמנת מתוקה

4 כפות סוכרלוז סוגת
1/2 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת

לקישוט:

1 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת

הוראות הכנה

ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה. מצננים מעט. במיקסר מקציפים ביצים במהירות מקסימלית 5-7 דקות לקציפה בהירה וסמיכה.

מוסיפים תחליף סוכר וסילאן ומקציפים עוד דקה לאיחוד. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.

משטחים בתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות במשך 35-40 דקות, עד שהעוגה תפוחה ויציבה למגע, ומעט רוטטת במרכז. מצננים (כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז - וזו בדיוק הכוונה).

מכינים מוס חלבה. ממלאים ומקררים:

במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ותחליף סוכר לקצפת יציבה. מקפלים פנימה פירורי חלבה. משטחים את המוס בשקע העוגה. מעבירים למקרר ל-4 שעות (או שעה במקפיא).

לפני ההגשה מפזרים חלבה על העוגה, לקישוט. מעבירים סכין בהיקף - בין העוגה לתבנית - לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות