מתכון: עוגת איכרים

עוגת תפוחים גבוהה ותפוחה עם ניחוח משכר ומתקתק

לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
עוגת איכרים
עוגת איכריםצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 4 תפוחי עץ גולדן דלישס
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר חום בהיר
  • 3 ביצים
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח כוסמין לבן או רגיל מנופה
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית קינמון
  • קורט מלח
  • חצי כוס חלב
  • 4 כפות תרכיז תפוחים, ללא תוספת סוכר
  • 2 כפיות סוכר מעורבבות עם חצי כפית קינמון

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות. קולפים את התפוחים, מגלענים וחוצים לשניים. בחלקם העליון, הקמור, חורצים חריצים דקים ומקבילים בעומק של חצי ס"מ, לאורכם של התפוחים.

בקערת המערבל החשמלי מקציפים סוכר וחמאה, עד לקבלת תערובת תפוחה וקרמית. מוסיפים ביצה אחר ביצה, עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים יחד את כל החומרים היבשים. מנמיכים את מהירות המערבל, ומוסיפים בשני סבבים קמח, חלב ו-2 כפות תרכיז תפוחים. מערבבים מעט.

יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת בגודל 24-26. מניחים את התפוחים מסביב, בוזקים מעליהם את תערובת הסוכר והקינמון ואופים 50 דקות.

מברישים את התפוחים ואת פני הבצק בעוד 2 כפות תרכיז תפוחים וממשיכים באפייה עוד עשר דקות. מצננים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ